Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
WIBK siktar på vändning i returen – poängsprutans medverkan ett frågetecken

Westerviks IBK förlorade första kvalmatchen till division 2 mot Tenhults IF och har laddat om för dagens retur. Foto: Hans Lindqvist

WIBK siktar på vändning i returen – poängsprutans medverkan ett frågetecken

Förlust med tre bollar i första kvalmatchen. Nu måste Westerviks IBK vinna med fyra måls marginal i returen för att fixa division 2-avancemanget. 
– Jag har väldigt bra tankar och känslor inför playoff-returen, säger tränaren Christopher Malmberg. 

Annons:

Westerviks IBK fick inte den kvalstart som de hade önskat sig. De åkte på säsongens första hemmaförlust (1–4) i första kvalmatchen mot Tenhults IF. 

Det har gått några dagar sedan den tunga förlusten och WIBK är redo för lördagens returmatch i Tenhult.

– Jag är nöjd med försvarsinsatsen sett över 60 minuter men vi får inte till det framåt. Vi har kollat på matchen i repris, gjort vissa ändringar och vet vad vi behöver göra annorlunda för att komma åt dem, säger WIBK-tränaren Christopher Malmberg. 

"Kan göra det igen"

Han vet av tidigare erfarenhet att laget kan prestera bra innebandy och producera mål i Tenhult trots att det bara blev ett mål framåt i första kvalmatchen. 

– Jag tror att vi kommer göra en bra match. Sist vi möttes i division 3 för tre år sedan vann vi med 9–5 borta och spelade 5–5 hemma. Att vi har gjort nio mål i deras hall tidigare har jag tryckt på mycket under veckan. Vi har gjort det förr och kan göra det igen, säger Christopher Malmberg. 

WIBK har siktet inställt på att vända på steken och ta klivet upp i division 2 i eftermiddag. För att fixa det under ordinarie tid måste laget vinna med fyra måls marginal. Malmberg vill inte prata om att det finns ytterligare en livlina om det skulle visa sig att det inte går vägen i eftermiddag. 

– I huvudet finns inte den där livlinan. Den livlinan brukar inte finnas alla säsonger så vi måste utgå från att den inte finns i år heller. Det är kniven mot strupen och vi har hamnat i ett vinna eller försvinna-läge och det är så vi måste tänka. Det är extremt viktigt att vi gör jobbet fullt ut. 

Då funderar du inte särskilt mycket på vad som kan hända om ni misslyckas med vändningen?

– Nej, det tar vi då i så fall. Nu är det fullt fokus på andra matchen mot Tenhult. 

Poängsprutan kan missa returen

WIBK mönstrar samma trupp som senast och poängsprutan David Samuelssons medverkan är fortfarande ett frågetecken på grund av en skadad fot. Han spelade inte i slutet av grundserien och inte heller i tisdags. 

– Vi håller tummarna för att han kan spela. Vi har gått miste om honom i tre matchen och får se hur hans fot känns på uppvärmningen. Han följer med till Tenhult och känner på det. Senast bytte han om och körde uppvärmningen för att sedan konstatera att han hade för mycket smärta. Ser man till hans poängskörd i serien och energifyllda spelstil så är det självklart att han behövs, men vi har haft spelare som har gjort mål när han har saknats. 

Publikkapaciteten i Tenhults sporthall är 130 personer och WIBK har tilldelats 40 platser. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: