Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
WIBK avslutade med storvinst – tränaren säger tack för sig

Christopher Malmberg, här i kassen, tackar för sig som tränare för WIBK. Foto: Arkivbild

WIBK avslutade med storvinst – tränaren säger tack för sig

En resultatmässig jobbig säsong är över. Westerviks IBK avslutade den med att krossa Slätfly med 9-3 och det var Christopher Malmbergs sista dans.
– Det var skönt att få avsluta så här, säger han.

Annons:

Att Westerviks IBK ramlar ur division 2 direkt har varit klart en tid. Under fredagen stängde man säsongen och det gjorde man på absolut bästa sätt. 

WIBK körde över Slätafly och vann med hela 9-3. 

– Vi spelar bra innebandy och det tycker jag vi har gjort hela säsongen. Vi är för ineffektiva och har inte omvandlat målchanser av det vi skapat. Vi lyckas inte göra det där lilla extra, men i dag får vi ketchupeffekt. Vi blev kanske lite övermodiga i andra och väl offensiva, men när vi har släppt in dem i matchen så tar vi oss i kragen igen. Allt som allt var det en stabil och väl genomförd match, säger tränaren Christopher Malmberg. 

Vad känner du för att klubben ramlar ned i trean igen?

– Det är inte mer än rättvist. Det är tråkigt för vi hör hemma i division 2 och det har många andra tränarkollegor också uttryckt. Det som saknats i år är målskyttet och det där extra. Jag hoppas och tror att klubben kör på och att det blir division 2 på nytt igen snart. 

Tackar för sig

För Christopher Malmberg liksom Peter Johansson samt spelarna Gabriel Åberg och Linus Olsson var det sista kvällen med gänget.

– Det var skönt att få avsluta tränarkarriären just nu så här. Jag tackar för mig och det var klart redan innan säsongen. Det var skönt att få ta tre poäng inför hemmapubliken. 

Vad får dig att göra så här?

– Det är för att min äldsta son ska börja lira och jag vill vara med på hans resa. Sedan är det svårt att få ihop livspusslet med jobb och annat. Klubben har vetat om det här och jobbar på en lösning. Det blir nog klart inom kort. Det var sista matchen med gänget för flera av oss och det var roligt och skönt att avsluta så här. 

Kan det bli en återkomst?

– Jag stänger ingen dörr, men det kommer dröja i sådana fall.

WIBK:s poäng: August Johansson 2+1, Robin Kristiansson 2+1, Philip Svahn 2+0, Elias Swärd 1+1, Christopher Pettersson 1+0, Joakim Klintorph 1+0, Gabriel Åberg 0+1, Petter Gustavsson 0+1, Albin Liffner 0+1, Wille Hansson 0+1, Albin Alfonsson 0+1.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: