Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Nykomling med tydlig målsättning – premiären är nära:

Westerviks IBK inleder nykomlingssäsongen i division 2 med hemmamatch mot Sävsjö IBK på fredag. Foto: Sara Åstrand

Nykomling med tydlig målsättning – premiären är nära: "Hör hemma här"

Westerviks IBK är tillbaka i division 2 efter en högdramatisk avslutning på fjolårssäsongen. Nu är målsättningen att etablera sig på den nygamla nivån.  
– Jag tycker att vi hör hemma här, säger tränaren Christopher Malmberg. 

Annons:

Westerviks IBK fick dubbla chanser för att gå upp i division 2 förra säsongen. Det gick inte vägen i dubbelmötet mot Tenhults IF efter två raka förluster. I det avgörande dubbelmötet mot Väckelsångs IF förlorade WIBK match ett med 3–6 och var piskat att vinna med tre bollar i returen. 

Andreas Rundberg sköt 5–2 med 21 sekunder kvar och tog kvaldramat till förlängning. Då, med mindre än två minuter kvar, klev Edvin Ringenhag fram och skickade upp WIBK i division 2 på volley. 

– Sist, säsongen 2021/2022, åkte klubben ur på tråkigheter när antalet lag i serien skulle justeras. Hade det varit en normal säsong hade de hållit sig kvar med tanke på att de hade så mycket poäng. I fjol fanns det inget annat än att gå upp direkt. Det var skönt att vi lyckades med det och att vi är tillbaka i division 2, säger tränaren Christopher Malmberg. 

"Bra lagsammanhållning"

Westervik har fått behålla stora delar av fjolårssäsongens trupp och siktar på att etablera sig i division 2. 

– Målsättningen är helt klart att hålla sig kvar. Vi får se var vi behöver hamna i tabellen för att vara garanterade en division 2-plats till nästa säsong, men det är det vi jobbar efter. Vi har pratat mycket om att vinna rätt matcher och även om vi har en gemensam målsättning om att hålla sig kvar så tar vi match för match och gör delavstämningar under säsongens gång för att kolla läget, säger Christopher Malmberg.

Vad talar för att ni ska fixa nytt kontrakt i division 2?

– Grabbarna trivs och mår bra och det är en bra grupp med bra lagsammanhållning. Det är bättre än vad det var sist klubben var i division 2. Det är ett gött gäng som vill göra jobbet för varandra och alla drar åt samma håll, säger Malmberg. 

Premiär på fredag

WIBK ska fortsätta spela på samma sätt som de gjorde i fjol samtidigt som Malmberg är öppen för att testa nya saker. 

– Vi kommer fokusera på huvudspelet som vi hade förra säsongen. Det kanske blir några justeringar på vissa positioner och vissa spelare. Vi har femmor som vi spelade mycket på förra året och som vi vet fungerar. Nu när vi har gått upp en nivå vill vi testa lite olika saker för att se om vi kan få ut ännu mer av varje individ eller formation. Det känns som att vi är någonting bra på spåren. Alla spelare har gjort en bra försäsong och är bättre tränade än vad de var förra säsongen. Det är kul att se att alla har gjort det de ska göra.

WIBK inleder säsongen med hemmamatch mot ett topptippat Sävsjö IBK på fredag kväll. 

– Det är det här man har gått och längtat efter hela sommaren och att vi får börja på hemmaplan är extra kul. Sett till förra säsongen var vi väldigt starka på hemmaplan så jag hoppas att vi ska kunna bygga vidare på det in i den nya säsongen. Vi är starka i vår hemmaborg och då är det skönt att vi börjar hemma. 

Vilka lag ser du som seriefavoriter?

– Jag har hört att Vimmerby siktar mot att bli ett topplag. KFUM Jönköping var med uppe i toppen förra säsongen och kommer bli tuffa. Sävsjö är ett lag som oftast brukar vara med rätt högt upp i tabellen. Jag tror att serien kommer bli uppdelad med en del på övre halvan och en del på nedre halvan.

Samuelsson tillbaka i spel

David Samuelsson, fjolårets poängkung som missade de avgörande kvalmatcherna på grund av en fotskada, är tillbaka i spel – trots bakslag på försäsongen. 

– Han ådrog sig en kraftig stukning som visade sig vara en spricka i foten i slutet på förra säsongen. Det var ett tungt avbräck för oss. När han hade kommit tillbaka trampade han snett med samma fot i mitten på försäsongen. Nu har han tränat i två veckor och börjat komma tillbaka. Vi räknar med att han startar på fredag.

Petter Gustavsson är dock en nyckelspelare som WIBK får klara sig utan under säsongsupptakten. 

– Petter bröt benet borta mot Ariel och blir borta i minst fem veckor till. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: