Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
WIBK TRILLAR UR DIVISION 2:

Christopher Malmbergs Westerviks IBK föll med 4–8 mot Växjö IBK Utveckling och trillar ur division 2. Foto: Micael Rundberg

WIBK TRILLAR UR DIVISION 2: "FINNS INGEN CHANS"

Westerviks IBK:s sejour i division 2 blir ettårig. Degraderingen är ett faktum efter kvällens nederlag mot Växjö IBK Utveckling. 
– Det finns ingen chans att komma upp på säker mark, säger tränaren Christopher Malmberg efter 4–8-förlusten. 

Annons:

Westerviks IBK släppte in 0–1 efter knappt fyra minuter och svarade därefter för en stark vändning. Philip Svahn kvitterade till 1–1 efter 8.58 och gjorde 2–1 några minuter senare. Albin Alfonsson drygade ut ledningen till 3–1. Med sex sekunder kvar av första perioden reducerade Växjö till 3–2 i powerplay. 

– Vi började matchen väldigt bra och gjorde det grymt bra. Sedan var det tråkigt att släppa in 3–2 precis före pausen, säger Christopher Malmberg. 

August Johanssons 4–2-mål några minuter in i andra perioden var WIBK:s sista mål i matchen. Växjö hämtade upp till 4–4 innan andra periodens slut och lade beslag om segern i tredje perioden. 

– Vi började bra, sedan tog de över. Det är ändå vi som har energi och skapar flest chanser. Vi kommer till bra lägen men får inte utdelning, säger Malmberg. 

"Blev för snälla"

WIBK svarade för en svag avslutningsperiod, släppte in fyra mål och föll med 4–8. 

– Vi gjorde flera misstag och ett felaktigt byte där vi missade en spelare i mitten. Alla deras mål satt i krysset och vi blev för snälla, säger Malmberg. 

Enligt Malmberg kommer WIBK, som har skrapat ihop nio poäng på 18 matcher, trilla ner i division 3. 

– Det finns ingen chans för oss att hänga kvar. Man måste komma topp åtta för att hålla sig kvar och det kommer vi inte lösa. Även om vi hade vunnit i dag så hade det inte räckt. När vi gick in i den här veckan visste vi att vi inte skulle klara oss. Vi har sagt till varandra att vi ska avsluta säsongen så bra vi kan, säger Malmberg.

Fakta

Poäng, WIBK: Mathias Svensson 0+3, Philip Svahn 2+0, August Johansson 1+0, Albin Alfonsson 1+0, Robin Kristiansson 0+1. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: