Sök

Solid prestation när WIBK vann och befäste serieledningen

Westerviks IBK leder division 3 och vann med 7–3 mot Ljungbyholms GoIF i dag. Foto: Simon Henriksson

Westerviks IBK befäste sin serieledning i division 3 efter 7–3-segern hemma mot Ljungbyholms GoIF.
– Tre bra poäng till kassan inför slutspurten, säger tränaren Christopher Malmberg.

Avslutningen i innebandyns division 3 blir minst sagt rafflande. Fyra lag – Westerviks IBK, Moheda IBK, Öjabu IBK och Väckelsångs IK – befinner sig inom tre poäng med tre omgångar kvar att spela.

– Det blir olidligt spännande. De andra topplagen vann sina matcher med stora siffror och det är jämnt om man tittar till både poäng och målskillnad, säger Christopher Malmberg.

Westerviks IBK slog mittenlaget Ljungbyholm med 7–3 i dag och är i ensam serieledning, två poäng före Moheda. Tränaren Christopher Malmberg var självklart nöjd och belåten med att dagens match inbringade tre nya poäng.

– En kontrollerad match från början till slut. Vi hade en dipp i både första och andra perioden när vi släppte in mål men sett till hela matchen hade vi bra kontroll på det. Jag hade velat få in några mål till och släppa in några mål färre, säger Christopher Malmberg.

Gick ifrån till 4–0

Westervik ledde med 4–0 efter drygt tio minuters spel innan Ljungbyholm reducerade och fick stopp på blödningen. Även i slutet av andra perioden släppte WIBK in två raka baklängesmål efter att ha gått ifrån till 6–1.

– Vi gick ner i fart och gjorde inte det vi skulle göra. Vi blev uppjagade och slarviga efter deras baklängesmål. Jag sa i andra periodpausen att det gäller att göra jobbet i 20 minuter och inte i tio minuter. I tredje perioden var vi nere i deras zon, rullade runt och skapade massa lägen. Vi hade kunnat göra mer än ett mål i tredje.

Nu väntar två raka bortaresor till Blekinge innan WIBK avslutar serien med hemmamatch mot toppkonkurrenten Öjaby. Alla spelare förtjänade beröm efter dagens seger.

Fakta

Poäng, WIBK: David Samuelsson 2+2, Albin Alfonsson 2+1, Christoffer Pettersson 1+0, Olle Engström 1+0, Robin Hultgren 1+0, Robin Kristiansson 0+1, Andreas Rundberg 0+1 och Rasmus Rosén 0+1.