Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Trots enormt bollövertag – bara oavgjort för Örbäcken mot Ankarsrum

Jesper Skälhammar var en av Ankarsrums IS bästa spelare när laget slet till sig 1-1 i kvällens bortamatch mot FC Örbäcken. Foto: Arkivbild

Trots enormt bollövertag – bara oavgjort för Örbäcken mot Ankarsrum

Ankarsrums IS taktik fixade poäng trots ett enormt spelövertag för FC Örbäcken. Kvällens kommunderby i fotbollssexan på Bökensved slutade 1-1.

Annons:

Båda matchens mål gjordes i samma matchminut i slutet av den första halvleken. 1-0 för FC Örbäcken satte Micheale Shambel Habtu och direkt därefter kvitterade Robin Johansson för Ankarsrum. I och med att den andra halvleken blev mållös blev också slutresultatet 1-1 – detta trots ett ruskigt stort bollinnehav för hemmalaget Örbäcken.

– Jag satte upp det lägsta laget jag bara kunde tänka mig för att ta bort alla ytor bakom vår backlinje, och det lyckades, säger en glad AIS-tränare Oscar Ingström.

– Vi lät dem ha mycket boll och de fick trilla en hel del, men de skapade ändå inte så otroligt många chanser. Vi stressade ofta upp dem och de tvingades slå ganska långa bollar. Vi ska absolut inte be om ursäkt eller skämmas för den här poängen, vilken vi självklart är jättenöjda med, säger Ingström, som hyllade hela laget för en stark kämpainsats men med extra plus till Jesper Skälhammar och Victor Carlson.

Örbäckens tränare Mergim Gurazius konstaterade ännu en gång att ett stort spel- och bollövertag inte är någon garanti för seger.

– Vi är inte tillräckligt effektiva, målskyttet har verkligen inte släppt för oss än. Vi har ribbträff, bränner två rena frilägen och har väl kanske 95-5 i bollinnehav, men vi får inte in bollen. Det var en kalldusch när de satte 1-1 på sin enda chans direkt efter vårt ledningsmål – vi var inte alls med där och trodde kanske att det skulle bli en lätt match när väl 1-0-målet kom, säger Mergim.

Bäst i Örbäcken var Ayman Hadrous som tog ett stort jobb på mittfältet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: