Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Mängder av firanden i kommunen – här kan du fira valborg

Det anordnas en mängd olika valborgsfiranden runt om i Västerviks kommun. Foto: Arkivbild

Mängder av firanden i kommunen – här kan du fira valborg

Valborgsmässoafton står för dörren och för många är kvällen synonymt med majbrasa och vårtal. Runt om i Västerviks kommun arrangeras en mängd olika firanden under morgondagen, och den som vill kan välja och vraka mellan de olika arrangemangen. 

Annons:

I Västervik stad firas traditionsenligt valborgsmässoafton storslaget på Fiskaretorget. Bakom arrangemanget står Västerviks kommun, och på programmet står både majbrasa på stenpiren, underhållning av Västerviks manskör och kulturskolans elever, eldshow med Westervik Twirling Troop och konsert med Mollie Minott. Vårtalar gör Niklas Wrångberg, och på torget kommer det finnas aktiviteter så som ponnyridning, och möjlighet att köpa fika och godis. Programmet startar klockan 20.

 Firanden i Ankarsrum, Gamleby, Överum och Lofta

För den som vill fira i någon av kommunens kransorter finns en mängd alternativ. 

Valborgsfirande i Bruksparken i Ankarsrum har en lång tradition och arrangeras av Ankarsrums hembygdsförening, Samhällsföreningen samt Svenska kyrkan. Firandet i parken börjar klockan 20.15. Här utlovas både majbrasa och fyrverkerier, och vårtal kommer att hållas av Tomas Kronståhl. För underhållningen står Durspelssmederna och Tina Jaxén, och det kommer att finnas möjlighet att köpa både grillad korv och fika. 

Till valborgsfirandet i Ankarsrum går det att ta rälsbussen. Tåget avgår från Västervik, Verkebäck och Fårhult och återresa sker tio minuter efter att fyrverkeriet är slut. 

Gamleby intresseförening och hembygdsförening arrangerar firande vid Gundelholmen. Firandet börjar vid 20.00, och innan brasan tänds kommer det att säljas fika och korv, och hembygdsföreningens ordförande Charlotta Carlsson Wessman vårtalar. 

Även i Överum kommer det firas. Firandet börjar klockan 21 vid Vallonen och på programmet står majbrasa, körsång, underhållning av musikkåren och vårtal av Jesaia Lowejko. Firandet arrangeras av Överums Hembygdsförening och Vallonen Överums Folkpark.

I Lofta firas Valborg vid hembygdsgården med start klockan 20. Det blir servering och vårtal av Akko Karlsson innan majbrasa och fyrverkerier. Bakom arrangemenaget står Lofta Hembygdsförening. 

Odensvi, Loftahammar, Edsbruk, Blackstad och Hallingeberg

Vid Kyrksjöbadet i Odensvi börjar firandet som anordnas av Odensvi Intresseförening klockan 20.30. Det bjuds på sedvanligt firande med Odensvi kyrkokör, vårtal, fyrverkerier och servering innan brasan tänds. 

I Loftahammar står Hembygdsföreningen bakom firandet på Kapelludden. Majbrasan tänds klockan 21, och innan dess bjuds det på körsång och vårtal. Firandet avslutas med fyrverkerier. 

Västra Eds Intresse- och Idrottsförening anordnar valborgsmässofirande vid badplatsen i Edsburk. Klockan 20 börjar firandet med försäljning av kaffe, korv och lotter. Det kommer bjudas på körsång och vårtal av Lena Karlsson innan brasan tänds och kvällen avslutas med fyrverkerier. 

I Blackstad bygdegård firas våren in med start klockan 20. Kyrkokören sjunger in våren och Annelie Lockneman vårtalar. Även i Blackstad blir det både brasa och fyrverkerier. Arrangör är Blackstad Bygdegårdsförening och Blackstad Hembygdsförening. 

Hallingebergsborna firar valborg vid Sets Kulle, nära Godtemplargården. Brasan tänds klockan 20.30 och det finns möjlighet att köpa korv i Godtemplargården. Firandet anordnas av IOGT-NTO Hallingeberg. 

 Ingen eld, men aktiviteter i Gunnebo. Firande i Dalhem och Solstadström

Vid fotbollsplanen i Gunnebo centrum arrangerar bygdens föreningar i samarbete med Svenska kyrkan ett gediget firande som börjar klockan 18. Den som vill kan gå tipspromenad, eller prova på olika aktiviteter. Korv finns till försäljning och det blir både vårtal och vårsånger. Ingen stor eld kommer att tändas, men eldkorgar finns på platsen. 

I Dalhem firas valborgsmässoafton vid grustaget vid Sjöända. Vårtal kommer hållas av Karina Nahlbom, och medan majbrasan brinner finns möjlighet att köpa korv, kaffe och lotter. Firandet arrangeras av Dalhems Hembygdsförening. 

Folkets Parkföreningen i Solstadström/Blankaholm anordnar valborgsfirande i Folkets Park i Solstadström. Firandet börjar klockan 19.30, och innan brasan tänds blir det både sång och vårtal. Fika kommer finnas att köpa.

Har vi missat något firande? Tipsa oss på redaktion@dagensvastervik.se så lägger vi till det i artikeln!

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: