Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Efter vårens succé: Nu ska fler hitta drömjobbet med kommunens satsning

Västerviks kommun planerar för en jobbmässa på Bökensved i början av september i år. Foto: Västerviks kommun.

Efter vårens succé: Nu ska fler hitta drömjobbet med kommunens satsning

I januari anordnades en framgångsrik sommarjobbsmässa. Nu planerar kommunen att fortsätta konceptet i höst.

Annons:

Enligt ett pressmeddelande vad sommarjobbsmässan i januari en succé. Därför ordnas en ny jobb- och utbildningsmässa i höst.

12 september kommer cirka 60 utställare samlas i sporthallen på Bökensved i Västervik. Mässan vänder sig till arbetsgivare, utbildningsanordnare, bemanningsföretag, och framförallt potentiell arbetskraft: både de som är intresserade av en ny karriär och unga människor på väg ut i arbetslivet.

– Här får arbetsgivare och utbildningsanordnare möjligheten att inspirera och motivera kommunens unga till karriärval inom sin bransch. Det är ett viktigt redskap i den långsiktiga kompetensförsörjningen, menar Västerviks kommuns näringslivschef Pontus Lindblom.

Mässan kommer besökas av alla kommunens niondeklassare samt alla elever i årskurs tre på Västerviks gymnasium.

Alphaskolan, Gamlebyvikens Friskola, Gamlebygymnasiet samt Gamleby Folkhögskola är inbjudna att besöka mässan.


– Många elever som går sista året på gymnasiet går i valet och kvalet vilka vägval som ska göras efter avslutad gymnasieskola. En jobbmässa bidrar till att våra elever kan göra välgrundade val både i det korta och långa livsperspektivet när det gäller studier och arbete. För många ungdomar är det helt avgörande att få höra att man är efterfrågad och att det finns goda möjligheter till arbete. Det personliga mötet när det gäller livsval är alltid det bästa, säger Jörgen Jonsson, Gymnasie- och vuxenutbildningschef i Västerviks kommun.

Tjustbygdens Sparbank bidrar ekonomiskt med 50 000 kronor årligen för mässor, genom treåriga projektet Kompetens Västervik:
– Det är viktigt för vår kommun att våra lokala företag och organisationer hittar den kompetens de behöver. Vi är därför glada att både kunna möjliggöra och själva vara med på jobbmässan i höst och vi hoppas att både bygdens företag och alla jobbsökande tar chansen att visa upp sig och hittar varandra, säger Lotti Jilsmo, verkställande tjänsteman på Sparbanksstiftelsen Tjustbygden.

Fakta

Jobb- och utbildningsmässan:

- Datum: torsdag 12 september,
- Tid: klockan 13-18,
- Plats: Sporthallen, Bökensved, Västervik,
- Mässan är helt kostnadsfri,
- Sista anmälningsdatum: lördag 15 juni.

 

Annons:

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: