Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
DACKARNA SÄKRADE SLUTSPELSPLATS EFTER KLAR DERBYSEGER

Daniel Bewley och Rasmus Jensen bidrog med mycket poäng när Dackarna avfärdade Lejonen utan problem på tisdagen. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNA SÄKRADE SLUTSPELSPLATS EFTER KLAR DERBYSEGER

Det har varit mer eller mindre klart en tid. Nu är Dackarna klart för SM-slutspel i speedway. Målillaklubben gjorde en kanoninsats i Gislaved och vann med 52–38. 

Annons:

Dackarna såg länge ut att bärga en femetta i kvällens första heat. Brady Kurtz vann i överlägsen stil och lagkamraten Ludvig Lindgren blev omkörd av Mateusz Cierniak på slutvarvet. Det gjorde att Dackarna fick nöja sig med en fyrtvåa. 

Det var istället Lejonen som lyckades med bedriften att ordna en femetta i reservheatet. Jan Kvech och Casper Henriksson vann före Filip Hjelmland och Ludvig Lindgren och klev upp i en tidig 7–5-ledning. 

Två femettor av Lebedevs och Hjelmland

Därefter handlade i stort sett allting om gästerna från Målilla. Dackarna ordnade en fyrtvåa i tredje heatet och en femetta i fjärde heatet. Filip Hjelmland och Andzejs Lebedevs visade sig köra riktigt bra tillsammans, stack iväg direkt från start och hade god kontroll på femettan även om Oliver Berntzon utmanade strax där bakom. 

Brady Kurtz och Filip Hjelmland fixade en fyrtvåa i heat sex och drygade ut ledningen till sex poäng, 21–15. 

När Lebedevs och Hjelmland klev ut tillsammans för andra gången denna kväll bärgade duon lagets andra raka femetta. Ledningen var därmed upp i tio poäng, 29–19, efter åtta heat. Dackarnas klara grepp om matchen blev ännu klarare när Brady Kurtz och Rasmus Jensen körde in en femetta i det efterföljande heatet. 

Då, med sex heat kvar att köra, ledde Dackarna med 14 poäng och segern var så gott som i hamn. Lejonen var tvungna att rada upp femettor men Dackarna körde stabilt och fixade tre oavgjorda heat och en fyrtvåa fram till de två avslutande nomineringsheaten. 

Dubbla matcher nästa vecka

Dackarna tog en komfortabel 52–38-seger och lämnar Gislaved med tre poäng i och med att de tog flest poäng sett över dubbelmötet. Nu kan Dackarna jubla över att slutspelsplatsen är säkrad. 

Dackarna kör dubbla matcher nästa vecka, först borta mot Västervik på tisdag och sedan hemma mot Rospiggarna på onsdag. 

Fakta

Förarpoäng, Lejonen: 

Jaroslaw Hampel 10+1 (6)

Mateusz Cierniak 8+1 (6)

Robert Chmiel 2+2 (4)

Oliver Berntzon 7 (6)

Jan Kvech 3 (3)

Casper Henriksson 8+3 (5)

Förarpoäng, Dackarna:

Brady Kurtz 12 (5)

Rasmus Jensen 10+1 (6)

Daniel Bewley 9 (3)

Andzejs Lebedevs 13+1 (5

Ludvig Lindgren 1 (5) 

Filip Hjelmland 7+1 (6)

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: