Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Västervikspar blev strandade på flygplats – kräver ersättning

Ett par från Västervik kräver ett flygbolag på ersättning efter att de i januari blev strandade på flygplatsen i Dublin. Foto: Genrebild, MostPhotos

Västervikspar blev strandade på flygplats – kräver ersättning

Ett par från Västervik anmäler flygbolaget Ryan Air till Allmänna Reklamationsnämnden efter att deras flyg från Dublin till Arlanda i januari försenades med över ett dygn i samband med stormen Isha. Paret har krävt ersättning från flygbolaget men fått nej.

Annons:

Den 21 januari skulle ett par från Västervik flyga hem till Sverige från Dublin med flygbolaget Ryan Air. Under kvällen härjade stormen Isha över Storbritannien och delar av Europa, och planet som skulle ha lyft vid 17-tiden sköts upp en timme i taget fram till klockan 02 på natten. 

Enligt parets anmälan till ARN lyfte flera andra plan under kvällen, innan stormen Isha hade kulminerat. Att planet först inte lyfte när det skulle ska paret ha fått veta berodde på att den besättning som flugit in planet till Dublin hade för många flygtimmar. Därefter berodde förseningarna på stormen, och att planet i stället flögs till annan destination.

Över ett dygns försening

Inte förrän på kvällen den 22 januari kunde planet lyfta mot Arlanda, mer än ett dygn efter utsatt tid. Skulle besättningen på planet varit redo att flyga vid utsatt tid hade planet kunnat lyfta som planerat. Att det sedan flög till annan destination försenade flighten till Arlanda ytterligare, menar paret. 

Paret, som tvingades ta in på hotell under den extra natten i Dublin, har krävt ersättning från flygbolaget, men fått nej med hänvisning till force majeure. Paret har nu anmält Ryan Air till Allmänna reklamationsnämnden. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: