Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Kvinna anmälde städföretag för brister – får inte gehör från nämnden

Allmänna Reklamationsnämnden avslår en kvinnas begäran om att slippa betala en faktura från en flytt- och städfirma. Foto: Genrebild

Kvinna anmälde städföretag för brister – får inte gehör från nämnden

En kvinna från Västervik har anmält en flytt- och städfirma från Norrköping till Allmänna reklamationsnämnden. Enligt kvinnan var städningen av hennes lägenhet bristfällig, och eftersom hon tvingats anlita en ny firma har det kostat henne både tid och pengar i efterhand. Nämnden menar att det inte finns tillräckliga bevis för att lägenheten inte blev städad ordentligt, och avslår kvinnans begäran om att slippa betala.  

Annons:

När en kvinna bosatt i Västervik skulle flytta anlitade hon en flytt- och städfirma från Norrköping. Enligt kvinnan ska parterna kommit överens i telefon om att firman mot extra betalning skulle tvätta väggarna i bostaden, något som vanligtvis inte ingår i städningen. Övrig städning specifierades i avtalet.

När städningen var gjord och lägenheten inspekterades av hyresvärden uppdagades enligt kvinnan flera brister. Väggarna ska inte ha varit tvättade, och både badrum, lister, mikrovågsugn och avlopp ska ha behövts städas igen. 

Kvinnan hörde då av sig till företaget och begärde att avtalet skulle upphävas och hon slippa betala för tjänsten. Företaget menar att de brister som uppdagats och bevisats inte skulle ta mer än tio minuter att åtgärda, och erbjöd kvinnan 1000 kronor i ersättning. 

Menar att bevisningen inte är tillräcklig

Efter detta anmälde kvinnan företaget till Allmänna reklamationsnämnden. Nämnden menar dock att den bevisning som kvinnan skickat in i form av bilder ej är tillräcklig. En bild visar faktiskt smuts på ett golv, men av resterande bilder går inte att avläsa hurvida städningen är ordentligt gjord eller ej. 

 ”Nämnden anser inte att det framgår av inskickade bevisning att det finns brister i städningen av trösklar, lister, mikrovågsugn och avlopp.” står att läsa i beslutet. 

Nämnden menar att företaget inte behöver dra tillbaka sin faktura, men att kvinnan kan ta emot de 1000 kronor som erbjudits i kompensation för smutsen på golvet. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: