Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Blir inte trodd av försäkringsbolaget – Västerviksbo anmäler till ARN

En man i 20-årsåldern från Västervik anmäler sitt försäkringsbolag till Allmänna reklamationsnämnden. Foto: Genrebild

Blir inte trodd av försäkringsbolaget – Västerviksbo anmäler till ARN

En man i 20-årsåldern från Västervik anmäler sitt försäkringsbolag till Allmänna reklamationsnämnden efter att de inte vill betala för skadorna på mannens bil efter en bilolycka. 

Annons:

Enligt mannen uppstod skadorna på en mindre väg i kommunen i samband med kraftig halka i början av februari. Mannen skriver i anmälan att han färdades på en mindre skogsväg i 20-30 km/h när han tappade kontrollen över fordonet i en nedförsbacke på grund av halka. Bilen ska inte ha gått att manövrera, och trots den låga farten därför glidit av vägen och hamnat i diket bland gräs och större stenar. Mannen fick efter olyckan ringa bärgare. 

Försäkringsbolaget menar att det finns omständigheter i ärendet som gör att de ifrågasätter att olyckan gick till på det viset som mannen beskrivit. De anger att mannen ska ha tecknat försäkring för bilen strax innan olyckan, samt att bilen konstaterats ha många brister vid senaste besiktningen. Försäkringsbolaget menar att det skulle ha kostat mer att åtgärda dessa brister än vad fordonet var värt. 

Begär 12000 kronor

Mannen begär en ersättning på 12000 kronor från försäkringsbolaget i det fall bilen skrotas, alternativt att försäkringsbolaget står för skadorna som uppkom vid olyckan, och att mannen själv betalar för de saker som behövde åtgärdas efter besiktningen. 

Till skillnad från vad försäkringsbolaget säger så menar mannen att han alltid betalat sin försäkring i tid för att vara försäkrad om någonting skulle hända. Han är besviken på att inte få ut försäkringspengar när olyckan väl var framme och anmäler därför företaget till Allmänna reklamationsnämnden.

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: