Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Västervikskund vinner tvist mot bilfirma i Vimmerby

Foto: Genrebild

Västervikskund vinner tvist mot bilfirma i Vimmerby

En missnöjd kund i Västervik anmälde en bilfirma i Vimmerby till Allmänna reklamationsnämnden. Nämnden rekommenderar nu bolaget att delvis gå kunden till mötes.

Annons:

Bilen köptes av kunden i augusti 2022. Den hade då gått 17 500 mil och kunden betalade 105 000 kronor. Nu har kunden begärt hävning av köpet samt skadestånd med 5 000 kronor.

Som skäl uppger kunden att bilen kort efter leveransen visade sig ha flera fel. Bland annat ett oljeläckage som framgick redan vid besiktningen innan försäljningen men som inte hade åtgärdats.

Ett par veckor senare stannade bilen mitt på vägen med trasig växellåda. Redan då ville kunden häva köpet, men då det täcktes av garantin åtgärdades det i stället på verkstaden utan kostnad för kunden.

Tre veckor senare var det dags igen. Då fick bilen bärgas på grund av motorfel samt ett nytt fel på växellådan, fel som uppges fortfarande finnas kvar. Med anledning av detta vill kunden nu häva köpet samt få 5 000 kronor i ersättning för hyrbil.

Saknas förutsättning för hävning

Bilfirman motsätter sig kravet. Man anser att de fel som har varit är avhjälpta, och att det nu är oklart vad kunden vill.

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) har behandlat ärendet och i sitt beslut ställer man sig någonstans mitt emellan parterna. Man anser att utredningen inte ger något konkret stöd för att de inledande felen kvarstår, och därmed saknas det förutsättning för hävning av köpet.

Men eftersom bilfirman sedan tidigare åtagit sig att avhjälpa problemen med bland annat motorn och växellådan rekommenderar nämnden bilfirman att utan kostnad för kunden laga dessa fel.

Angående skadeståndskravet anser nämnden att kunden inte har visat att det har varit fråga om en nödvändig kostnad, och man avslår därför kravet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: