Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tjust byter taktik – efter inledande förluster:

Efter två raka förluster väljer Tjust IF FF:s tränare Joakim Krüger att laget ska spela ett rakare spel i lördagens match mot FC Djursholm. Foto: Stefan Härnström

Tjust byter taktik – efter inledande förluster: "Snart börjar det bli skarpt läge"

Tjust IF FF har inlett nykomlingssäsongen i division 1 med två nederlag. I dag är siktet inställt på ett efterlängtat trendbrott. 
– Till att börja med ska vi spela ett rakare spel, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Tjust IF FF har fått ett tufft uppvaknande som nykomling i division 1. Premiärförlusten, 2–3 mot Gideonsbergs IF på bortaplan, följdes upp med 1–4 hemma mot IF Elfsborg förra helgen. 

– Vi har varit med i matcherna och gjort bra halvlekar. Det är bara att vi inte har fått någon utdelning. Så kan man säga hur länge som helst, men snart börjar det bli skarpt läge och det gäller att börja ta poäng. Det är många lag i botten som inte har så mycket poäng. Det gäller att få in självförtroende och känna att vi hänger med, säger Joakim Krüger. 

Jakten på säsongens första poäng och första seger går vidare och Tjust ser sin chans borta mot FC Djursholm i eftermiddag. 

– Spelar vi i som i andra halvlek mot Elfsborg talar det för att vi i alla fall ska få med oss någon poäng. Vi är bättre än Elfsborg under stora delar av matchen, men det är lite oförmåga att göra mål i andra halvlek. Vi bränner tre rena frilägen och ett fritt skottläge i straffområdet och där måste vi göra mål. Elfsborg är mycket effektivare när chanserna dyker upp, säger Joakim Krüger. 

"Ska spela lite rakare"

FC Djursholm har inlett seriespelet med två raka segrar och kommer till matchen med en skön känsla. Krüger väljer att ta hjälp av Ella Lokrantz i matchförberedelserna. 

– Hon är från Stockholm och mötte Djursholm förra säsongen. Jag ska prata med henne, sedan får vi se vad vi kommer fram till. 

Till dagens match i norra delarna av Stockholm byter Tjust taktik. 

– Vi ska till att börja med spela lite rakare och inte ge motståndarlaget några chanser att vända på oss för att vi slår en dålig passning in i mitten eller något liknande. Det hände några gånger mot Elfsborg. Vi ska börja matchen med att lyfta långt, lägga bollar på ytan och jobba därifrån för att sedan se hur matchen gestaltar sig. Vi har Ella (Lokrantz) i backlinjen som har en kanonfot och framåt har vi flera snabba spelare. 

Tycker du att ni har spelat för naivt i de inledande matcherna?

– Vi har satt varandra i lägen som inte är bra så det kan man nog säga. Det är några gånger som vi har fått lite omställningar på oss när vi har slagit in bollen i mitten. De har tagit bollen och då har det gått blixtfort och lett till mål.   

Winqvist är skadad

Tove Carlberg, Malin Engström, Izabella Preusse och Lea Åhman saknas sedan tidigare. Nu får Tjust klara sig utan Vilma Winqvist under den närmaste tiden. 

– Vilma skadade sig på en träning förra veckan, rehabade och kände sig redo. Vi tog med henne på bänken mot Elfsborg. Hon spelade 19 sekunder och sedan vred hon till knät igen. Hon blir säkert borta i en månad. 

Tove Carlberg dras fortfarande med sviterna efter den senaste hjärnskakningen. 

– Hon försökte träna i onsdags, men hon kände sig inte jättebra. 

Glädjande för Tjust är att de lyckas inleda matchen med samma startelva som senast.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: