Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Far och son leder ungt Västerviks FF: ”Inte rykt ihop än”

Jonathan Fält-Öhr ser fram emot sitt första tränaruppdrag och kommer också att fungera som spelare och lagkapten i Västerviks FF.

Far och son leder ungt Västerviks FF: ”Inte rykt ihop än”

Västerviks FF har brandskattats på kvalité och rutin. Nu bygger man nytt i division tre och det är speed och ungdomlig entusiasm som ska bli framgångsfaktorerna i en trolig bottenkamp. 
– Vi har ett sjukt ungt lag. Jag tror att många kommer underskatta oss, säger Jonathan Fält-Öhr, en av lagets tränare.

Annons:

Med knapp marginal klarade Västerviks FF nytt kontrakt i division tre i höstas. Sedan dess har laget byggts om från grunden. På ett sätt en nödvändig föryngring, men visst hade VFF-ledningen hoppats på att få behålla några av de nyckelspelare som nu har lämnat.

Borta är viktiga spelare som Simon Larsson, Johan Lundin, Amel Komina och Filip Gustavsson. De har ersatts av i stort sett enbart unga spelare som i många fall inte ens har spelat A-lagsfotboll tidigare.

– Jag skulle säga att 70 procent av truppen knappt har spelat A-lagsfotboll tidigare. Att vi har ett så ungt lag gör det enklare för mig att komma in som tränare. Många av de unga killarna har redan tagit ett stort steg och det är kul att se, säger Jonathan Fält-Öhr. 

Tror på laget

Fält-Öhr fungerar den här säsongen som såväl nyckelspelare och lagkapten som assisterande tränare. Över sig i tränarhierarkin har han sin pappa Magnus Fält och som assisterande finns också Magnus Eriksson och Stefan Håvestam.

Hur är det att träna ett lag tillsammans med din pappa?

– Det känns bra, vi har samma syn på det mesta. Vi lägger upp träningarna tillsammans och går igenom allt, men på själva träningarna är jag spelare. Farsan och jag brinner för det här och tror stenhårt på laget. Vi snackar varje dag och har inte rykt ihop än, säger ”Jonte” med ett skratt.

”Alla förstår allvaret”

Spelare som Jonathan Fält-Öhr, Nils Alfonsson, Daniel Engel, Simon Sandholm och Albin Liffner står för rutinen i laget. Frågan är om det räcker för att få till en jämnhet i spelet och prestationerna under en lång säsong. Försäsongen har visat både på höga toppar och djupa dalar.

Vad kommer att utmärka VFF i år?

– Speeden, hoppas jag. Vi har sjukt snabba spelare. Det såg man inte minst när vi körde över Ljungsbro. Vi sprang sönder dem, de hängde inte alls med. Sen har det inte gått så bra i de två sista matcherna på försäsongen. Jämnheten kommer vi få jobba med hela året. Vi har visat lite dålig moral i de två matcherna, säger Jonathan Fält-Öhr.

Är det något som oroar dig?

– Det skulle jag inte säga. Jag tror att alla förstår allvaret. Spelar vi som mot Ljungsbro kommer det här att bli väldigt bra.

Målet: nytt kontrakt

VFF kommer under säsongen att satsa på ett fartfyllt spel med snabba omställningar.

Går det, med tanke på den stora spelaromsättningen, ha något annat mål än nytt kontrakt?

– Målet är att försöka klara kontraktet och göra det så bra vi bara kan i alla matcher. Vi får börja där, säger Jonathan Fält-Öhr.

Fakta

Västerviks FF (division tre)

Nyförvärv: Albin Kito (IFK Västervik), Rasmus Abrahamsson (Oskarshamns AIK), Abdirahman Aydarus(Tjust IF FF), Abdiwahab Rashid Yusef (IFK Västervik), Vilgot Birgersson (Tjust IF FF), Ali Sherif (IFK Västervik), Fabian Ring, (Ankarsrums IS), Oscar Ring, (Ankarsrums IS), Jens Karlsson (Gunnebo IF) och Dino Kamenjas (Mönsterås GoIF). Dessutom har Amer Khalil, Jonathan Jonsson, Gustaf Gardelin, Aron Lindvall, Viggo Rutfjäll och Gunnar Viggvik flyttats upp från klubbens U19-lag.

Förluster: Filip Gustavsson (IFK Tuna), Simon Larsson (Vimmerby IF), Fredrik Lindhe (Tjust IF FF), Johan Lundin (IFK Tuna), Amel Komina (IFK Västervik), Josef Fenikh, Karl-Viktor Söderquist och Nils Söderquist.

Seriefavoriter: ”Har ingen koll, men har hört att Hemgårdarna ska vara bra. Även Ljungsbro kan nog vara med högt upp i tabellen”, säger Jonathan Fält-Öhr.

Premiär: Lindö FF (borta) 7 april.

Västerviks motståndare i division 3 Nordöstra Götaland: Adas United IF, BK Ljungsbro, Borens IK, Eneby BK, Hemgårdarnas BK, Hvetlanda GIF, IF Haga, Kisa BK, Lindö FF, Myresjö-Vetlanda FK, Vimmerby IF.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: