Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Efter allt skadeelände – fotbollslivet leker för Fält Öhr:

Nu leker fotbollslivet för profilen Jonathan Fält Öhr igen.

Efter allt skadeelände – fotbollslivet leker för Fält Öhr: "Bara njuter"

Under många år har skadorna hämmat Jonathan Fält Öhr. Coronasäsongen 2020 ser hittills ut att bli hans säsong.
– Jag känner ingenting nu, så jag bara njuter. Peppar, peppar, säger han inför matchen mot Eneby. 

Annons:

Efter att ha spenderat nästan hela sin seniorkarriär i Vimmerby IF vände Jonathan Fält Öhr tillbaka till moderklubben Västerviks FF inför den här säsongen. 

Att ha lämnat konstgräs för naturgräs tycks ha gjort hans sargade kropp gott.

– Peppar, peppar måste jag säga. Men jag har inte haft en enda skada än. För egen del är jag skitnöjd spelmässigt och med allting. Det är stor skillnad med gräs, alltså. Varken "Holma" (Johan Lundin), "Mange" (Eriksson) eller Linde (Fredrik) har haft en skada sedan de bytte heller. Det är den största skillnaden för min kropp, säger Jonathan Fält Öhr.

Hur känns det?

– Det är jävligt skönt. Jag tycker att det är roligt igen och njuter av att spela fotboll. 

Hur länge sedan är det du kände så här?

– Tre år sen i alla fall. Jag är i form liksom. Konditionsmässigt känns det bra. Jag har inte missat en enda träning och åkt från Vimmerby varje gång. Jag själv har tränat hårdare än någonsin. Tidigare år har det varit fokus på det förebyggande och jag har alltid rehabat. Nu har jag kunnat blåsa på när jag är på gymmet. 

"Grämer mig"

Fält Öhr har också fått en stor roll i division 3-laget VFF. Han har prenumererat på en startplats och gjort 90-minutersmatch på 90-minutersmatch.

– Jag har tänkt att det kommer skita sig. Jag har ju reumatism och haft problem med knäna, men det är tröttsamt för folk att läsa om. Jag vill inte gnälla. Nu känns det bra.

För laget har den tunga inledningen vänts till något positivt. VFF går starkt och har börjat plocka poäng. 

– Det var lite kaosartat i våras. Vi hade en sjukt bra försäsong, men sen kom coronan och det slog extra hårt mot oss kändes det som. Alla tappade suget och det blev motivationsbrist för alla. Många lag hade nog samma situation. 

VFF föll i säsongens två första omgångar, men har efter uppehållet vunnit tre av fyra matcher. 

– Det grämer mig att vi förlorade mot Malmslätt, vi skulle haft tre poäng där, men efter uppehållet känns det annorlunda. Vi har bra fart, alla är taggade och vi spelar mer som en enhet och jobbar för varandra stenhårt.

Vad beror det på?

– Kanske fattade folk allvaret och tog sig samman under sommaruppehållet. 

"Sjukt tajt"

Mjölby och Smedby har skapat sig ett glapp ned till övriga lag i serien och för VFF handlar det om att klara nytt kontrakt, säger Fält Öhr.

– Det är sjukt tajt och varje match är svinviktig. Vi har tre poäng till tredjeplatsen och två poäng ned till kvalplats. Som sämst kan det bli kval för oss känns det som, men som vi har spelat ska vi kunna undvika det. Vi har lite mycket skador nu och en tunn trupp, men är vi påkopplade kommer det bra.

I dag väntar Eneby på hemmaplan.

– Jag har mött dem med Vimmerby och vet att de är ett fysiskt lag. Det är vi också, så det kommer bli en kraftmätning. Det är en sexpoängsmatch och den är lika viktig för dem. Spelar vi som i andra halvlek mot AFK så vinner vi. 

Västerviks FF har alla tillgängliga utom Ergest Fasko och Kliton Bakiu. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: