Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Fält-Öhr lämnar VIF för moderklubben efter nio år:

Jonathan Fält-Öhr går tillbaka till moderklubben VFF. Foto: Arkivbild

Fält-Öhr lämnar VIF för moderklubben efter nio år: "Varit som en farsa för mig"

2010 lämnade en ung Jonathan Fält-Öhr Västerviksfotbollen för Vimmerby IF. Efter nio säsonger återvänder han nu till VFF.
– Det känns jäkligt konstigt, det gör det, säger han.

Annons:

Jonathan Fält-Öhr kom till Vimmerby IF som 16-åring när klubben nyligen gått upp i division två. Sedan dess har det blivit nio säsonger på Vimarvallen och Arena Ceos för honom. 

Nu lämnar han klubben för division 3-nykomlingen Västerviks FF.

– Det känns jäkligt konstigt. Segast är att lämna "Kjelle" (Kjell Carlsson) och dem. Han har haft hand om mig sen jag var 16 år och varit som en farsa för mig. Jag måste hylla "Thure" (Rickard Thuresson) också, han har alltid hjälpt mig, säger Jonathan Fält-Öhr.

De senaste säsongerna har han haft problem med skador och motivation.

– Trivts har jag alltid gjort, men man har haft sina skador och det har gått som det har gått. Vi har åkt ned två divisioner och motivationen har inte varit på topp hela tiden. Man har inte samma sug som när man var 16 och det har sina naturliga förklaringar.

"Häftigt möta Norrköping"

Jonathan Fält-Öhr har varit med om många häftiga matcher med VIF och själv minns han två episoder lite extra.

– En rolig grej är från KM under mitt första år. "Jeppe" (Jesper Lätt) spelade in bollen till mig när vi mötte DSK och jag stod inne i målet och hade egentligen inte behövt röra den ens, men jag lyckades peta ut den till inspark. Sån jäkla målskytt är jag, säger han och skrattar:

– Annars var det jävligt häftigt att möta IFK Norrköping i Svenska Cupen. Matchen innan den, hemma mot Husqvarna, var också sjuk.

Men nu väntar alltså moderklubben VFF igen. 

– Det är 13 år sen de var i trean, så det var ett tag sedan. Alla är skittaggade och jag har spelat med hela truppen tidigare i Tjust, VFF eller Vimmerby. Jag tycker att VFF har något spännande på gång och de vill etablera sig i trean. Det är mycket som har förändrats i föreningen sen jag var liten. Nu blir det proffsigare och man går mot VIF-hållet sakta men säkert.

"Gillar att ha ansvar"

Med tanke på sin rutin från division 2 och 3 kan Fält-Öhr förstås bli viktig i Västervik.

– Jag gillar verkligen att ha ansvar och trivs med det. Jag har tagit om hand de yngre och varit som en farsa för de unga, det är viktigt för mig att ingen känner sig utanför. I VFF hoppas jag få en större roll på fotbollsplanen.

Hur känns det i kroppen?

– Nu känns det bra, det var rätt bra i år också men det blev som det blev. Nu blir det naturgräs och det uppskattar jag mycket. Konstgräset förstör väldigt mycket skulle jag säga.

Fält-Öhr har kontaktats av många klubbar inför den här säsongen. 

– Det är väl inga allsvenska klubbar, men det känns bra ändå. 

Fält-Öhr kommer bo kvar i Vimmerby även framöver.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: