Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VFF värvar unga spelare från trakten – nyckelspelare funderar över framtiden

Västerviks FF har förstärkt truppen med flera unga nyförvärv och rutinerade backen Johan Lundin funderar över sin fotbollsframtid. Foto: Stefan Härnström

VFF värvar unga spelare från trakten – nyckelspelare funderar över framtiden

Västerviks FF har så här långt plockat in fem spelare från närområdet. Fler nyheter lär dyka under veckans gång. 
– Det är några dagar kvar på frimånaden och det kommer nog komma in några spelare till, säger Andreas Andersson, sportsligt ansvarig i Västerviks FF. 

Annons:

Division 3-laget Västerviks FF har gjort klart med fem nyförvärv. Talangen Albin Kito presenterades i början av förra veckan och ytterligare fyra unga nyförvärv släpptes i helgen. Det handlar om Vilgot Birgersson och Abdirahman Aydarus Abdi från Tjust IF FF, Abdiwahab Rashid Yusef från IFK Västervik och Rasmus Abrahamsson från Oskarshamns AIK. 

– Vår grundtanke är att fånga till oss talanger som är seriösa och vill träna och som vi ser utvecklingspotential i. De kan säkerligen explodera redan i år men vi bygger också något för framtiden, säger Andreas Andersson. 

Känner du att de är redo för division 3-spel redan under 2023?

– Det är inget man begär, absolut inte. Vi vet att det finns en hög potential och att de är träningsvilliga, vilket brukar räcka rätt långt med tanke på att de får träna med division 3-laget under en hel försäsong. Jag är säker på att många av dem kommer få speltid i division 3. Som jag ser det så är Albin Kito den spelare som är mest redo för division 3. Vi ser en ljus framtid med alla fem, säger Andersson. 

Engel och Lundin funderar över framtiden

Han hintar om att VFF är på gång att släppa fler nyförvärv. 

– Det är några dagar kvar på frimånaden och det kommer nog komma in några spelare till. 

Anfallaren Daniel Engel utsågs nyligen till kommunens bästa fotbollsspelare på herrsidan. Om det blir fortsatt spel i VFF eller inte är oklart. 

– Han avvaktar sin arbetssituation, men vi hoppas att han kommer vara med på ett eller annat sätt. 

Rutinerade försvarsspelaren Johan Lundin funderar också över sin fotbollsframtid.

– Det är samma sak med Johan. Det är lite hemma som styr och han har ändå spelat fotboll i väldigt många år. Det får ta den tid det tar, jag har ingen brådska. Johan har gjort så otroligt mycket för VFF och fotbollen i Västerviks kommun så han får vänta hur länge han vill. 

Mehmet Tekbas har lämnat klartecken för fortsatt spel i VFF. 

"Svåraste luckan att täppa till"

Västerviks FF har efter säsongens slut tappat flera tongivande spelare och förlusterna som sticker ut är Simon Larsson till Vimmerby IF, Filip Gustavsson till IFK Tuna och Amel Komina till grannklubben IFK Västervik.

– Rent sportsligt är jag mest ledsen över Simon Larsson till Vimmerby, men han var också mest väntad att vi skulle tappa. Jag förstår absolut att han inte orkar pendla längre då han bor i Vimmerby och har ett förflutet i Vimmerby IF. Det är den absolut svåraste luckan att täppa till, säger han och fortsätter: 

– Amel Komina är en jätteduktig fotbollsspelare när han verkligen vill och är motiverad till 100 procent. Vi har pratat med varandra några gånger under hösten och han är lite trött på fotbollen så han kanske behöver en nystart i division 5. 

– Det blev tidigt klart att Filip skulle gå till Tuna. Han var trött på pendlingen och det förstår jag med tanke på att vi tränar mycket. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: