Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Hjalmarsson tagen av nyheten:

Harald Hjalmarsson (M) är tagen över nyheten om Dan Nilssons avgång. Foto: Arkivbild

Hjalmarsson tagen av nyheten: "Stort förtroende för Dan"

S-toppen Dan Nilsson avgår och lämnar politiken helt. Ett besked som får den politiska motståndaren Harald Hjalmarsson (M) att bli tagen.
– Först och främst blir jag ledsen, säger Hjalmarsson.

Annons:

Efter närmare 20 år i kommunpolitiken och tunga uppdrag som kommunstyrelsens ordförande och kommunfullmäktiges ordförande lämnar nu Dan Nilsson samtliga sina uppdrag.

Det avslöjar Dagens Västervik på torsdagen. 

Beskedet kommer mycket överraskande för kommunstyrelsens nuvarande ordförande, moderaten Harald Hjalmarsson, som under många år jobbat nära Dan Nilsson. 

– Jag blir tagen av det. Först och främst blir jag ledsen. Vi tillhör olika partier, men under flera år har vi umgåtts och träffats i politiska sammanhang. Det gör att man lär känna varandra. Även om vi kan ha ideologiska skiljaktigheter har vi stor respekt för varandra och jag betraktar Dan (Nilsson) som en god vän till mig. Vi umgås inte privat, men vi har gjort många resor tillsammans genom politiken och i 99 av 100 fall är vi överens och jobbar för kommunens bästa. Så sent som för någon vecka sedan jobbade tillsammans mot Linköpings kommun i en fråga, säger Harald Hjalmarsson (M). 

Jämfört med föregående mandatperiod har det varit ombytta roller för Hjalmarsson och Nilsson. Då var socialdemokraten ordförande i kommunstyrelsen och moderaten var oppositionsråd.

– Dan var alltid lätt att ha att göra med och jag upplevde alltid att jag blev behandlad med respekt. Jag har ett stort och högt förtroende för Dan. Jag har upplevt att vi haft lätt för att förstå varandra och hela idén med politiken är att man har olika grundvärderingar. Det både han och jag gör är för kommunens bästa, för våra företag och för den som bor här. Det har varit raka rör oss emellan. 

Hur kommer du främst minnas honom som politiker?

– Jag kommer ha en fortsatt vänskap med honom hoppas jag. Han är så pass kunnig att jag gärna vill det. Att han ska sluta helt vill jag gärna prata med honom om. Jag kommer minnas honom som en sann Västervikskämpe med ett stort hjärta för föreningsliv och näringsliv. Jag märker också att han velat värna utsatta grupper. Han har verkligen varit personligt engagerad i exempelvis hur det fungerar på våra fritidsgårdar. Vi har haft en öppen och nära relation med lätt till skratt. Dan har en härlig humor och vi har kunnat skämta om även det som är allvarliga frågor. Jag har mycket beröm att ge honom.

Vore orättvist

Harald Hjalmarsson tycker att det vore orättvist om Dan Nilsson främst blir ihågkommen för sin privatekonomi, som flera gånger varit uppe i mediala sammanhang.

– Vi har inte pratat om det. Även om vi har varit nära, så har man respekt för den privata sfären. Han har inte vetat mina privata intressen och jag har inte känt till hans. Det handlar om en respekt för varandra. Utan att veta belopp eller orsak och verkan så tror jag att alla som känner Dan vet att han alltid velat göra rätt för sig. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: