Annons:

Sök

Annons:

VIK åkte på smärtsamt nederlag:

Morgan Persson var besviken efter förlusten mot AIK. Foto: Bildbyrån

VIK åkte på smärtsamt nederlag: "Det svider riktigt rejält"

Västerviks IK:s assisterande tränare, Morgan Persson, var allt annat än glad efter kvällens 3–4-förlust mot AIK. 

– Vi föll på eget grepp och det svider riktigt rejält. Vi hade matchen i 45 minuter men gav sedan bort två mål som sänkte oss. Otroligt onödigt, säger han. 

Annons:

Västerviks IK fick en kanonstart och ledde med 2–0 i första perioden. AIK hämtade upp till 2–2 till VIK återtog sin ledning med 3–2. Sedan kom nästa tapp med två tunga baklängesmål och VIK föll med 3–4 mot AIK. 

– Vissa förluster kan man ta men den här förlusten kan jag inte ta. Vi har både spelet och skapar chanserna och borde haft minst 3–0 efter första och ökat i på i andra. Vi åkte på några skitmål innan vi gjorde 3–2 i början av sista perioden. Här skulle vi ha spelat på säkerhet och enkelt, istället dribblade vi i egen zon och tappade pucken till AIK. Spelmässigt var det både vin och vatten i kväll, säger Morgan Persson.

"Kan inte skylla på orutin"

Man kan fråga sig varför spelarna ställer till det för laget som man gjorde i sista perioden och varför de inte själva inser att det enkla spelet med sarg ut är bättre än att försöka dribbla från egen zon.

– Det är en fråga vi ställer oss. Vi kan ju inte skylla på orutin. Kanske var det omedveten nervositet som smög sig in när spelarna kände att de var på väg att vinna. Vi är ju inget lag som är bortskämda med att vinna matcher så på den punkten är självförtroendet inte på topp, säger Morgan Persson. 

På onsdag spelar VIK borta mot Almtuna, en tuff bortamatch.

– Vi måste upp igen. Det finns inga lätta matcher. Vi måste spela i 60 minuter som vi gjorde första och andra perioden ikväll. Vi får inte kosta på oss några dumma svackor. 

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: