Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Persson efter beskedet:

Morgan Persson är förstås besviken över att få sparken av Västerviks IK. Foto: Bildbyrån

Persson efter beskedet: "Ärligt talat har varken jag eller Martin känt det"

Sportchefen och tränaren Martin Gudmundsson får sparken av Västerviks IK. Det får också assisterande tränaren Morgan Persson.
– Ärligt talat har varken jag eller Martin känt av något av att gruppen ville ha en ny röst, säger Persson.

Annons:

Det har gått ett par timmar sedan beskedet kom när en märkbart tagen Morgan Persson ringer tillbaka. Den assisterande tränaren har fått sparken tillsammans med tränaren och sportchefen Martin Gudmundsson.

– Vi blev kallade på ett möte runt 18.30-tiden med styrelsen. Då fattade vi vad det handlade om direkt. Det var ett kort möte, in och ut på fem minuter. Vi blev informerade om vad som var tänkt. Spelarrådet hade sagt att man ville se en förändring och styrelsen ville ha in en ny röst, säger Morgan Persson. 

Att spelarna ville se en förändring är inget tränarduon märkt av.

– Nej, ärligt talat har varken jag eller Martin känt av någonting fram tills att vi fick beskedet. Helt ärligt har vi inte känt det alls. Vi har trott att vi haft gruppens fulla stöd och vi har försökt vända och vrida på allt. Vi har haft en begränsad ekonomi och tvingats sälja våra bästa spelare. Vi har ändå haft en bra plan för att bredda och stärka truppen för att klara nytt kontrakt och det tror jag att vi hade gjort.

Full vetskap om branschen

Morgan Perssons besvikelse över beskedet är svår att ta miste på. 

– Det är mycket tungt. Det är såklart en jättebesvikelse. Det är tomt och tungt, så är det.

Vad känner du för att det kommer dagen efter insatsen mot Djurgården?

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga och jag vet inte om det är baserat på matchen. Jag har inget bra svar på det, varför beslutet kommer nu i kväll. Man fattar att ett sådant beslut kan komma med tanke på hur det såg ut i går. Vi skämmer ut oss på så många punkter, men om det är baserat på den matchen vet jag inte.

Samtidigt har Morgan Persson, inte minst med sin historia som sportchef i Vimmerby Hockey, full vetskap om hur branschen fungerar.

– Man går in i det med öppna ögon och vet om riskerna, men det blir ändå tungt och tomt. Jag känner en jättestor besvikelse.

"Lider med Martin"

Så sent som runt 16-tiden på lördagen gick klubben ut med ett pressmeddelande om en värvning, där Martin Gudmundsson var den media skulle kontakta för fler kommentarer.

Hur märkligt blir det?

– Det blir konstigt såklart. Martin har varit både sportchef och tränare och jag lider med honom. Jag vet hur han har slitit med det här. Det är blod, svett och tårar dygnet runt och många sömnlösa nätter kring försäljningarna av Vela och Brickley. Det är fruktansvärt och jag tycker Martin är värd så mycket mer än så här. Han har räddat mycket åt klubben. Samtidigt vet han också om riskerna med jobbet.

Känner ni något agg mot klubben?

– Nej, absolut inte. Jag kan bara önska dem lycka till och hoppas att man klarar det här. Man är besviken och ledsen, men jag har inget ont att säga.

Kunde ni ha gjort något annorlunda för att undvika det här?

– Vi har haft en tunn trupp hela vägen med mycket skador. Det är länge sedan vi hade full trupp och det sätter sina spår. Många får slita hårt och man får gå tufft på vissa när det är kort om folk. Ekonomin är som den är och det finns ingen oändlig kassa att ösa ur. Samtidigt finns det inga ursäkter att skydda sig med. Vi ligger där vi ligger och då åker man av plankan till slut. Det är trist, tråkigt och jobbigt.

Vad kommer du göra nu?

– Ingen aning. Jag ska dricka upp vinet och sedan börja packa för att tömma bostaden.

Blir det Vimmerby eller Osby?

– Vi får se var skutan styr. Det här är jävligt nytt, så jag får ta det som det kommer.

Vår tidning har även sökt Martin Gudmundsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: