Sök

Antvarden vann med jättesiffror – han gjorde 13 poäng

Antvarden gjorde 19 mål mot Norrköping. Genrebild: Bilbyrån

IBF Antvarden hade lekstuga i dagens hemmamatch mot IBF Norrköping U. Överumslaget vann serieepilogen med hela 19-4. Rutinerade Peter Hirschman var en mardröm för bortalaget och var inblandad i 13 av målen.

Tabellfyran Antvarden var av förklarliga skäl storfavorit i hemmamatchen mot nästjumbon IBF Norrköping U. Men att vinna med 19-4 är förstås, minst sagt, väldigt imponerande.

Norrköping tog ledningen efter knappt tre och en halv minuters spel, men någonstans där slutade också det roliga för gästerna. När halva den första perioden var spelad hade nämligen hemmalaget vänt 0-1 till 5-1, som blev 7-1 innan den första perioden var över.

Hemmalaget fortsatte sedan att trumma på rejält i den andra perioden, där man gick fram till 14-3. Och inte blev den sista perioden särskilt mycket roligare för stackars Norrköping, som släppte in ytterligare fem mål.

Värt att notera från matchen är att rutinerade Peter Hirschman var på rejält spelhumör och var inblandad i 13 av de 19 målen. Han gjorde sex av dem själv och assisterade till sju.

Antvardens målskyttar: Peter Hirschman (6), Patrick Friberg (3), Isak Holmberg (3), Samuel Johansson (2), Max Johansson (2), André Olofsson (1), Filip Andersson (1) och Melvin Ekberg (1).