Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tjust körde över Mölndal:

Stanislav Klyushanov gjorde mål i 6-0-segern mot Mölndal. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Tjust körde över Mölndal: "Gör en riktigt bra bortamatch"

Efter den snöpliga öppningsförlusten i kvalet till Bandyallsvenskan blev det seger för Tjust Bandy i den andra matchen. Borta mot Mölndal blev det hela 6-0.
– Vi gör en riktigt bra bortamatch, säger tränaren Thomas Fransson.

Annons:

Tjust var helt överlägset och tog ledningen redan efter drygt två minuter. Viktor Gustavsson satte 1-0. Tio minuter senare höll sig Viktor Gustavsson framme igen och gjorde 2-0. 

– Viktor gör två snabba och det var förstås viktigt. Där spelar vi precis som vi ska göra, säger Tjusttränaren Thomas Fransson. 

Efter en halvtimme kom 3-0 genom rutinerade Stefan "X:et" Erixon. Måltjuven Albin Wretman ökade på till 4-0 efter 36 minuter. I slutet av halvleken missade Mölndal en straff.

– Eetu Sviili gör en viktig räddning där och tog det som kom emot honom. Hade de fått in en boll där vet man inte hur det hade blivit om de fått vittring.

"Stabil insats"

4-0 stod sig fram till halvtid – men Tjust gjorde ytterligare två mål i den andra halvleken. Efter 52 minuter gjorde Stanislav Klyushanov 5-0 för Tjust. Semen Kartashov gjorde 6-0 i slutet av matchen.

– Det var en match med fyra ansikten kan man säga. Det är hög luftfuktighet där, isen höll riktigt bra i 20-25 minuter i vardera halvlek. Då dominerar vi rätt kraftigt under de delarna av matchen. Sedan blev det väldigt hoppigt med all förståelse. Tempot gick ned, de hann med på ett annat sätt och det blev mycket närkampssituationer. Sista tio spelar vi av matchen bara.

Thomas Fransson var mycket nöjd med insatsen.

– Det var en riktigt bra bortamatch och en stabil insats. Mölndal var inte ofarliga, men vi var väldigt koncentrerade. 

Hur ser du på fortsättningen nu?

– Det grämer mig fortfarande att vi inte tog en poäng förra matchen, men nu är vi med i racet. Vi ska försöka och känner oss inte slagna av någon på förhand.

Storsegern innebär att Tjust tog viktiga poäng i jakten på en plats i Bandyallsvenskan. Noterbart är att Denis In-Fa-Lin gjorde hela fyra assists.

Beröm fick Eetu Sviili, Dennis In-Fa-Lin och Viktor Gustavsson. Även Wilhelm och Oskar Hugosson berömdes, men alla Tjustspelare förtjänade plusbetyg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: