Sök

Tjust pressades av bottenlaget – ”Mycket felpass”

Johan Andersson gjorde ett av Tjusts mål i dagens seger. Foto: Hans Lindqvist

Ett slarvigt Tjust Bandy vann till slut hemma mot jumbon Jönköping. Matchen slutade 8-6 och Albin Juthe hade stor show offensivt med sina fyra mål.

Det small till ordentligt redan i matchens första minuter. Jönköping gjorde 1-0 direkt och Tjust kvitterade lika snabbt. Efter en dryg kvart hade lagen gjort ytterligare varsitt mål och målen skulle dugga tätt matchen igenom. Totalt föll 14 mål och Tjust drog längsta strået med åtta av dem.

I paus var ställningen 5-4 sedan spelande tränaren Ronnie Gegerfeldt gjort mål två minuter före paus. I andra gick Tjust fram till 7-4 – men spännande blev det ändå. Jönköping reducerade två gånger om innan Albin Juthe sköt 8-6 med kvarten kvar. Det var anfallarens fjärde mål för dagen.

– Vi gav bort ganska mycket i första och det var mycket felpass, vi lyckades vara med i matchen och ledde i halvtid. Spelmässigt hade vi matchen, men gjorde några misstag. I andra startade vi bra och gick ifrån lite, sedan kommer de in och börjar trycka på och det blir lite Hawaii-bandy på slutet, säger assisterande tränaren Ivar Johansson.

Vad avgör?

– Vi är det bättre lag.

Bröderna stack ut

Tjust har nu lite häng på toppstriden.

– Det beror lite på de andra lagen, men vi avslutar starkt nu.

Bröderna Juthe, Jimmie och Albin, var bäst i laget. Albin Juthe gjorde fyra mål. Övriga stod Jimmie Juthe, Ronnie Gegerfeldt, Emil Andersson och Johan Andersson för.