Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Serien går in i avgörande skede – då skickar Tjust pik till Målilla

Både Målilla och Tjust har chansen att gå till allsvenskt kval och spelar viktiga matcher denna helg. Tjust möter jumbon Jönköping och Målilla ställs mot Skirö AIK på bortaplan. Foto: Hans Lindqvist

Serien går in i avgörande skede – då skickar Tjust pik till Målilla

Bandysäsongen går in i ett avgörande skede. Tjust och Målilla har chansen att gå till kval till allsvenskan och spelar viktiga matcher i helgen. Då skickar Tjust en pik till Målilla. 

Annons:

Tjust och Målilla finns med i den jämna tabelltoppen av division 1 östra med tre matcher kvar att spela. Trots två raka förluster är Målilla fortsatt tabelltvåa bakom Västanfors och har allt i egna händer inför slutomgångarna. 

Målilla står på 18 poäng och ligger tre poäng före Tjust inför helgens omgång. 

Tjust tar emot jumbon Jönköping hemma på Tjustvallen på lördagseftermiddagen. Jönköping har ingen munter statistikrad på bortaplan med noll inspelade poäng, minst antal gjorda mål och flest insläppta mål. 

”Det är upplagt för underskattning och just därför talar väl egentligen allt för Jönköping. På klassiskt Målilla-manér lämnar vi således över allt favoritskap till gästerna”, skriver Tjust Bandy på sin Facebooksida. 

Tuff bortamatch för Målilla

Målilla står inför en av säsongens tuffaste matcher, Skirö AIK på bortaplan. 

– Vi siktar på att studsa tillbaka och vinna igen. Vi vet om det blir en väldigt tuff bortamatch mot Skirö som har ett bra lag och är extra bra hemma i Vetlanda, säger Daniel Skoog, spelande tränare i Målilla.  

Skirö tilldömdes tidigare i veckan en seger på walkover då jumbon Mosserud tvingades ställa in matchen för andra gången. 

– Vi står just nu på samma poäng så det blir en viktig match. Vi har pratat mycket om att vi måste komma tillbaka till vår starka defensiv som har fungerat så bra förutom nu på slutet. Vi är inte nöjda med hur defensiven har fungerat i de två senaste matcherna, säger Skoog, vars lag släppt in 16 mål på två matcher. 

Målilla mönstrar i stort sett samma lag som i senaste matchen mot Åtvidabergs BK. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: