Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
JUTHES SJUKA KVÄLL I DERBYT – SKÖT MÅLILLA I SANK

Albin Juthe sänkte Målilla i derbyt med sina fyra mål. Foto: Linus Johansson

JUTHES SJUKA KVÄLL I DERBYT – SKÖT MÅLILLA I SANK

Tjust Bandy bröt Målilla Bandys långa segerrad - och tog sista chansen att haka på i kvalstriden. Tacka Albin Juthe för det. Skyttekungen klev fram när det behövdes som mest och satte fyra av gästernas mål i 8-6-segern.

– Att få göra fyra mål här och vinna matchen, det är otroligt, säger Albin Juthe.

Annons:

Det var annars Målilla som fick en drömstart i det på förhand ovissa och heta derbymötet. Redan efter fem minuters spel ledde hemmalaget med 2-0 efter mål av den vassa duon Oskar Nilsson och Martin Lindqvist. Målilla brände dessutom en straff vid ledning med 2-0.

För Tjust var det såklart en mardrömsstart, men lagkaptenen Albin Juthe konstaterar att laget ändå behöll lugnet.

– Klart att det alltid är tufft att släppa in två mål så tidigt, men sen vet vi att vi är starka över 90 minuter. Vi har hamnat i underlägen tidigare och hämtat upp det. Visst tar det på krafterna när man ligger under, men vi har sån moral i det här laget och släppte det direkt och fortsatte att köra på vårt spel, säger Albin Juthe.

Kom tillbaka starkt

21-åringen visade minst sagt vägen när han nätade inte mindre än tre gånger i den första halvleken. 3-2 kom efter ett utkast från målvakten Pontus Magnusson, 4-3 efter ett inspel och 4-4 efter en hörna som satt i nättaket.

Just 4-4 var också ställningen i halvtid. I den andra halvleken fick Målilla på nytt ett överläge när Olle Öberg gjorde 5-4 efter åtta minuter. Tjust vägrade dock att ge sig och bara några minuter senare kvitterade rutinerade Victor Gustavsson till 5-5. Sedan klev Albin Juthe på nytt in i handlingen när han smällde in 6-5 till på straff. För första gången den här kvällen var bortalaget i ledningen och det var en ledning man aldrig släppte.

Gamlebylaget tajtade till defensiven rejält efter sitt ledningsmål och Målilla hade efter det svårt att komma till bra lägen. Rasmus Nyberg utökade till 7-5 och även om Alexander Nelson reducerade i den tredje övertidsminuten stannade båda poängen i Tjust-lägret efter att Victor Gustavsson avslutat målskyttet.

– Vi stressade inte upp oss varken vid underläge eller ledning och hade samma plan i hela den andra halvleken. Där lyckades vi få ut dem mer mot kanterna och få ut bollen till inslag stället för att få massa hörnor och skott centralt emot oss. Defensivt var vi mycket bättre i andra halvlek och jobbade hårt hela vägen uppifrån och ner.

Hörnmålet stack ut

Albin Juthe var förstås nöjd över segern - och sina fyra fullträffar.

– Det här var jätteskönt. Målilla är derby och man är alltid extra taggad till de matcherna. Att få göra fyra mål här och vinna matchen är otroligt. Det var också skönt att göra mål på olika sätt. Det var två långbollar som jag nöp ner och satte och sen en hörna och en straff.

Vilket är du mest nöjd med?

– Hörnan i nättaket, den satt bra, flinar Albin Juthe.

Hyllade bowling-talangen

För Tjusts del var segern helt nödvändig för att fortsatt ha chansen på allsvenskt kval. Laget är nu tre poäng bakom serieledande Målilla med fyra matcher kvar att spela.

– Vi ska fortsätta hela vägen in. Vi har två hemmamatcher i rad nu som vi ska försöka vinna till en början. Sen har vi Åtvidaberg och Skirö, det är två riktigt tuffa matcher. Det är bara att åka hem och göra en bra träningsvecka och ta det därifrån.

För Albin Juthe blev kvällen extra speciell då hans sambos lillebror, bowling-talangen Robin Ilhammar, vann guld i Youth World Cup i Peru under fredagskvällen.

– Jag satt och följde det på uppvärmningen. Det är jättekul att det går så bra för honom, han är otrolig. Jag satt och var överlycklig när han inledde finalen med en 300-serie.

Klicka HÄR för att se tabellen.

Fotnot: En intervju med Målillas tränare Daniel Skoog kommer på sajten under kvällen.

Fakta

Målilla Bandy - Tjust Bandy 6-8 (4-4)

Målen:

1-0 (3) Oskar Nilsson

2-0 (5) Martin Lindqvist

2-1 (12) Rasmus Nyberg

3-1 (27) Martin Lindqvist

3-2 (30) Albin Juthe

4-2 (31) Daniel Skoog

4-3 (33) Albin Juthe

4-4 (35) Albin Juthe (hörna)

5-4 (53) Olle Öberg

5-5 (55) Victor Gustavsson

5-6 (66) Albin Juthe (straff)

5-7 (88) Rasmus Nyberg

6-7 (90+) Alexander Nelson

6-8 (90+) Victor Gustavsson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: