Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Nya riktlinjer – fler jobb kan kräva belastningsregister

Nu kan fler som söker jobb i kommunen behöva visa upp utdrag från belastningsregistret. Foto: MostPhotos

Nya riktlinjer – fler jobb kan kräva belastningsregister

Nu kan det bli aktuellt för fler att behöva visa upp utdrag från belastningsregistret när man söker jobb inom Västerviks kommun. Tidigare har det bara varit ett krav för de som ska jobba på förskolor och skolor.

Annons:

Den som söker jobb inom barn- och utbildningsförvaltningen måste alltid visa upp ett utdrag från polisens belastningsregister innan anställning. Nuhar kommunstyrelsen beslutat att även de som rekryterar för andra förvaltningar får möjlighet att begära ett utdrag. 

– Vi har tagit fram riktlinjer som kan användas av samtliga förvaltningar och bolag i kommunen. Socialförvaltningen är väldigt angelägna om att börja använda detta, säger kommunstyrelsens ordförande Harald Hjalmarsson (M).

Varje förvaltning och bolag får ta ställning till om de vill begära ut registerutdrag eller inte, och till vilka nyanställningar det är relevant för. Det är alltså bara inom barn- och utbildningsförvaltningen som det är ett krav. I riktlinjerna står det också att det ska framgå i jobbannonser om den sökande behöver visa upp ett utdrag.

Enligt de nya riktlinjerna ska rekryteraren särskilt ta hänsyn till brott som stöld, rån, bedrägeri, narkotikabrott, misshandel, dråp, mord och sexualbrott. Syftet med att ge möjlighet till att begära ut belastningsregister är att minska risken för brott mot både medborgare och kommunanställda.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: