Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Klartecken för nytt industriområde:

Harald Hjalmarsson (M) är ordförande i kommunstyrelsen. Foto: Arkivbild

Klartecken för nytt industriområde: "Väldigt efterlängtat"

Nu har kommunstyrelsen sagt ja till en ny detaljplan för Sågen 9 och Sågen 10. Totalt handlar det om 7,6 hektar för ett nytt industriområde.
– Väldigt efterlängtat, kommenterar kommunalrådet Harald Hjalmarsson (M).

Annons:

Området ligger söder om värmeverket i Västervik och tidigare fanns där ett sågverk. Men nu ska det bli industriområde. Kommunstyrelsen gav tummen upp till att ta fram nya detaljplaner för både Sågen 9 och Sågen 10. 

Totalt rör det sig om 7,6 hektar. 

– Det är väldigt efterlängtat. Det finns en stor efterfrågan på industrimark och här finns närheten till vattnet och företag på plats som vill fortsätta utvecklas. Det blir en ansiktslyftning för hela området, säger Harald Hjalmarsson (M), ordförande i kommunstyrelsen. 

Totalt blir det fyra tomter. En större och tre "normalstora" tomter. 

– Tanken är en hög arkitektonisk nivå genom hela området. Vi är måna om att det ska se välkomnande ut och vara ett bra skyltfönster för våra industrier i Västervik. 

Marken kontaminerad

Det blir dock betydligt färre tomter än vad som var tänkt från början. Då diskuterades mellan fem och tio tomter, men ett fynd av Dioxin i marken har gjort det omöjligt.

– Som många andra gånger var marken kontaminerad. Det har påverkat planerna och gör att det blir hälften av vad som var tänkt. Det blir mer mark som är prickad och används till natur, vattenfördröjningsdammar och så vidare. Och då blir det också mindre mark till verksamhet, säger Hjalmarsson (M).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: