Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Företagarparet satsar vidare i Blankaholm: ”Det här blir vårt livsverk”

Paret Hilma och Wille Momark tar över Gästgiveriet i Blankaholm. Foto: Privat

Företagarparet satsar vidare i Blankaholm: ”Det här blir vårt livsverk”

Paret Hilma och Wille Momark i Blankaholm breddar sin verksamhet med ytterligare ett ben att stå på när det nu står klart att de köper och tar över verksamheten i Blankaholms Gästgiveri. 
– Det känns jättekul. Det här blir vårt livsverk! säger Hilma Momark om investeringen. 

Annons:

Sedan tidigare driver paret Momark både gästhamnen och lanthandeln i lilla Blankaholm som sommartid lever upp och lockar mängder med turister. Att ta över även gästgiveriet har inte varit något som paret planerat för särskilt länge – när de fått höra från lokalbor att de borde köpa verksamheten har de snarare skrattat och svarat att de har nog med jobb.

Gästgiveriet ligger runt det lilla torget där också parets bostad, lanthandel och ytterligare en fastighet finns. 150 meter bort ligger gästhamnen som sommartid är navet i både Blankaholm och parets verksamhet. 

"Kunde inte riktigt släppa tanken"

Tanken på att ändå ta över gästgiveriet väcktes när de firade Willes 40-årsdag och hyrde lokal i huset.

– Efter det kunde vi inte riktigt släppa tanken och har haft en diskussion med de förra ägarna. Nu äger vi hela torget! skrattar Hilma och fortsätter: 

– Det kändes ändå som ett naturligt steg för oss att ta. Det är en väldigt stor investering för oss, absolut, men samtidigt är det jättekul. Det här blir vårt livsverk!

Tanken är att driva vidare gästgiveriet i samma anda som tidigare, med boende i både lägenheter, rum och stugor.

– Vi har inget datum spikat för när vi öppnar, men det blir till den här turistsäsongen. 

I gästgiveriets restaurang kommer både frukost, lunch och á la carte serveras. 

– Vi kommer satsa på frukostar. Det kommer mycket turister i husbil hit, och vi tänker att de ska kunna komma hit och äta frukost. Det ena måste ge det andra, och vi behöver fler dragningskrafter till Blankaholm!

Fler nysatsningar - ställplatser och loppis

Gästgiveriet blir inte parets enda satsning till sommarsäsongen. Drygt 50 nya ställplatser för husbil är på gång, och dessutom ska de öppna loppis i det gamla huset som går under namnet Sjömanskyrkan, också det intill det lilla torget. 

– Det känns jätteroligt, och det har blivit ett sätt att leva på för oss. Hela familjen är med. Vi har krigat för att förskolan ska få vara kvar på orten och är så glada att den nu ska få vara kvar. Hade inte förskola och fritids varit kvar så hade vi kanske inte gjort den här affären, avslutar Hilma. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: