Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Ny vd för Inzile – spanjor tillträder

Ragnar Åhgren är glad över Inziles nya vd. Foto: Anders Sjögren

Ny vd för Inzile – spanjor tillträder

Det börsnoterade Västerviksbolaget Inzile AB har anställt en ny vd. Spanjoren Yago Mendez tillträder med omedelbar verkan.

Annons:

Yago Mendez är styrelseledamot i QEV Technologies i Barcelona och har tidigare varit vd för spanska Amper Group, ett börsnoterat företag som omsätter drygt 2,5 miljarder kronor.

– Jag är mycket hedrad över styrelsens förtroende och jag är övertygad om att framtiden för Inzile är beroende av företagets internationalisering, särskilt på den Nordamerikanska marknaden samt av nya affärsområden i dynamiska sektorer som hotell och små elfordon (SEV), säger Yago Mendez i ett pressmeddelande.

Yago Mendez har en spansk ekonomexamen och managementutbildning från Boston University samt en MBA från IESE Business School i Barcelona.

– Styrelsen välkomnar Yago Mendez som ny vd och vi är övertygade om att han är rätt person att leda Inzile mot våra nya tillväxtmål och internationell utveckling, kommenterar Ragnar Åhgren, styrelseordförande i Inzile.

Klas Åhgren, som fungerat som tillförordnad vd, har tillträtt en ny tjänst på Inzile som affärsområdeschef för Hotel & Resort.

– Jag är mycket glad över min nya roll att leda Inziles försäljning i detta nya spännande segment, med start i Västindien, säger Klas Åhgren.

Styrelseledamoten Måns Sjöstedt tillträder en nyinrättad interim tjänst som general manager för Inzile i Norden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: