Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
INZILES VD AVGÅR PÅ EGEN BEGÄRAN

Ragnar Åhgren är ordförande och huvudägare i Inzile. Foto: Pressbild

INZILES VD AVGÅR PÅ EGEN BEGÄRAN

Västerviksföretaget Inzile AB:s färske vd, Daniel Wedberg, lämnar bolaget. Han avgår på egen begäran, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Annons:

Kring midnatt kom beskedet att Inziles vd Daniel Wedberg lämnar bolaget. Wedberg var en topprekrytering från Scania och tillträdde vd-tjänsten för det börsnoterade bolaget så sent som 1 juni i år.

Nu avgår han på egen begäran. 

– Inzile har gått in i en ny fas för att internationalisera bolaget och kommer därmed behöva en vd med en annan kompetens och erfarenhet. Vi ska utveckla nya typer av fordon med ett betydligt större mjukvaru- och tjänsteinnehåll för att möta de nya behoven på den globala marknaden. Framtidens kunder kommer vilja köpa fordon som en tjänst - Electric Vehicles as a Service - och vi kommer att bygga tjänster kring uppkopplade bilar med hjälp av AI. Det ställer krav på ett annat ledarskap och en förståelse för denna typ av affärer, säger Ragnar Åhgren, huvudägare och styrelseordförande i Inzile, i ett pressmeddelande. 

Aktien har rasat

Inzile, vars aktie rasat under sommaren, kommer påbörja processen med att rekrytera en ny vd omgående. Vid behov kommer Klas Åhgren gå in som tillförordnad vd i bolaget. 

För en tid sedan lämnade samtliga styrelseledamöter, utom huvudägaren Ragnar Åhgren, bolaget. Detta har förklarats bero på meningsskiljaktigheter. En extra bolagsstämma ska hållas för att ta beslut om det villkorade förvärvet av spanska bolaget QEV Holdings. Samtidigt som beskedet om Wedbergs avhopp kom meddelade Inzile att Hakan Koc, grundare av tyska bolaget AUTO1, ska investera i Qev Tech Holding och byta aktier i Qev Holding mot aktier i Inzile om förvärvet godkänns av aktieägarna vid stämman. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: