Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Lena debuterar som författare – skrev själv boken kursdeltagarna sökte

    Lena Zetterberg Björk växte upp i Västervik men bor numera på Ekerö. Nyligen släpptes hennes första bok, "Skriv för att nå fram". Foto: Lo Varg

  • Lena debuterar som författare – skrev själv boken kursdeltagarna sökte

    Boken "Skriv för att nå fram" har nyligen släppts på förlaget People & Stories. Omslaget har formgivits av Cecilia Pettersson. Foto: Lena Zetterberg Björk

Lena debuterar som författare – skrev själv boken kursdeltagarna sökte

När Lena Zetterberg Björks kursdeltagare efterlyste böcker i ämnet kommunikation och storytelling föddes idén om att själv skriva en. För några veckor sedan släpptes hennes debutbok ”Skriv för att nå fram – texter som engagerar och säljer” – en sorts handbok i att skriva och nå ut med sitt budskap.
– Det är en ganska lätt bok. Lättläst och lätt att ta till sig med handfasta metoder, förklarar Lena. 

Annons:

Lena Zetterberg Björk kommer ursprungligen från Västervik, men flyttade som många andra från hemstaden efter studenten. Hon har ägnat sitt arbetsliv åt skrivande och kommunikation, och sedan 2016 drivit eget som frilansande copywriter. 

När hon för några år sedan började hålla i kurser i copywriting och storytelling via Folkuniversitetet föddes en idé om att också skriva en bok i ämnet. 

– Deltagarna i kurserna var kommunikatörer, folk som jobbar på marknadsavdelning och kanske ansvarar för nyhetsbrev och sociala medier, men också egenföretagare eller unga människor som ville skriva bättre CV. Många av dem frågade om jag hade tips på en bra bok som går igenom det vi pratat om i kursen, berättar Lena. 

Hon förklarar att det finns böcker på en högra akademisk nivå, men hon kunde inte hitta någon som på en lagom nivå behandlade ämnet storytelling och gav en helhetsbild. 

– När jag inte hittade någon så var det flera som frågade om jag inte kunde skriva en bok som bygger på vad jag lär ut i mina kurser. Det var det fröet som började go i bakhuvudet. 

”Inte så akademisk”

Några år senare har boken ”Skriv för att nå fram – texter som engagerar och säljer” just hittat från tryckeriet och ut i handeln. 

– Det är en ganska lätt bok. Tunn, lättläst och lätt att ta till sig med handfasta metoder. Inte så akademisk. 

Med boken vänder sig Lena till den som av någon anledning behöver skriva och kommunicera någon typ av budskap. 

– Det kan vara egenföretagare, kreatörer och kommunikatörer. Eller så har man en hobby eller engagemang i till exempel en idrottsförening där man behöver nå fram med ett budskap. 

Veckorna efter boksläppet har varit intensiva. 

– Det här är helt nytt för mig och det var fullt upp första veckorna, men nu har det lugnat sig lite. Nu handlar det mest om att nå ut med boken, och jag planerar bland annat att åka ut och föreläsa kring delar av innehållet i boken. 

Vad har du fått för respons på boken? 

– Det känns som att jag sitter och väntar på vad folk tycker. Men några ord och recensioner har jag fått än så länge, och det har varit väldigt fint att höra. Jag vet att en del rekommenderat boken till andra, och lånat den vidare. Det känns som ett gott betyg!

Har du fått blodad tand när det kommer till bokskrivande?

– Ja det har jag, men nu är jag lite sugen på att ta tag i romanskrivandet faktiskt! Jag har redan börjat lite grann och har tagit upp ett påbörjat projekt som legat i dvala ett tag. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: