Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Poängligaledaren skadad – borta i veckor: ”Inte så bra”

Gerry Fitzgerald skadade sig mot Modo och kommer missa flera av de kommande matcherna. Foto: Ossian Mathiasson

Poängligaledaren skadad – borta i veckor: ”Inte så bra”

Västerviks IK-centern Gerry Fitzgerald skadade sig mot Modo. Nu kommer beskedet att lagets poängligaledare blir borta en tid. 
– Vi får se hur länge blir borta, vi snackar i alla fall om veckor, säger tränaren Mattias Karlin. 

Annons:

Efter nästan tre veckors uppehåll på grund av covid-19-utbrott avslutade Västerviks IK 2020 på ett mycket bra sätt. De spelade både tisdag och onsdag och slog till med dubbla segrar där de gjorde åtta mål och släppte in noll mål (3–0 mot AIK och 5–0 mot Modo).  

I slutet av den senaste matchen mot Modo klev lagets bäste poänggörare, Gerry Fitzgerald, av skadad efter att ha fått en smäll mot ena benet. 

Centern borta i veckor

Han fördes till sjukhus för röntgen och det har konstaterats att han är skadad och kommer missa flera av de kommande matcherna.

– Det är en underkroppsskada och det är inte så bra. Han kommer vara borta ett tag. Vi får se hur länge han blir borta men vi snackar i alla fall veckor, säger tränaren Mattias Karlin. 

Vad vill du säga om skadan?

– Nej, det är inte så mycket att säga om. Det var väl det vi befarade. Han ska tillbaka till sjukhuset om en vecka, det är först då vi vet hur rehabplanen ser ut.

Han har producerat 17 poäng (7+10) på 23 matcher och imponerat tillsammans med Kellen Jones och Victor Öhman, som gjorde tre mål i senaste matchen mot Modo. 

– Han leder poängligan och vi tycker att han har gjort det bra hos oss. Det är tråkigt att han är skadad men så är det ibland. 

Connor tränade med VIK i dag

Inom en snar framtid är Kellen Jones tvillingbror Connor Jones spelklar för Västerviks IK men det är oklart om han spelar måndagens match mot Almtuna. Connor tränade med VIK på lördagen. 

– Han kom till Västervik efter matchen i onsdags så vi får kolla hur läget är och om alla papper är klara. Det är vad vi väntar på.  

Västerviks IK tränade på lördagseftermiddagen efter ett kortare break över nyårshelgen och Karlin berättar att Alfred Barklund och Joakim Hagelin är på väg tillbaka.

– Hagelin kommer träna i dag och det är inte omöjligt att Barklund tränar också. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: