Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Stort engagemang för morgondagens VIK-krona

Gensvaret har varit stort från företag och privatpersoner inför morgondagens VIK-krona, då Västerviks IK möter Almtuna. Foto: Ossian Mathiasson

Stort engagemang för morgondagens VIK-krona

Viktig match för Västerviks IK i striden kring det negativa kvalstrecket i HockeyAllsvenskan, och samtidigt enkronasmatch och fri entré för all publik. Då visar Västerviksborna sitt engagemang som aldrig förr.

Annons:

– Vi har nog aldrig haft så många privatpersoner som har varit med på VIK-kronan. Man känner av ett stort stöd för föreningen och vi har jobbat hårt mot våra sponsorer under veckan, säger VIK:s ordförande Per Embretsen inför fredagens hemmamatch mot Almtuna.

På onsdagskvällen låg VIK-kronans totala summa på omkring 220 kronor per åskådare, vilket lär öka ytterligare fram till matchstart.

Viktig intäktskälla

Näst efter sponsorintäkterna utgör VIK-kronan, som arrangeras två gånger per säsong, Västerviks IK:s enskilt största intäkt.

– Det är ju bara att räkna för att förstå hur viktiga de här matcherna är. Vi hoppas på 2 000 personer i morgon, och då handlar det ju om bortåt 500 000 kronor i intäkter, plus ökad försäljning av annat, berättar Per Embretsen.

Hur ser föreningens ekonomi ut i stort?

– Det är hanterbart. Det man kan oroa sig lite för är de licenskrav som ställs på oss i HockeyAllsvenskan. Att man ska ha ett eget kapital på 2,5 miljoner för att fixa licensen är vi nog långt ifrån ensamma om att bekymra oss över, säger Embretsen.

"Två nyckelmatcher" 

Men hockey handlar ju inte bara om pengar. Det handlar ju om sport, mål och poäng också.

Och i morgon står tre extremt viktiga poäng på spel. Tolvan Almtuna, med 48 poäng, gästar då VIK, som ligger en placering och en poäng före.

Segraren skapar lite luft till det negativa kvalstrecket. Förloraren är i allra högsta grad indragen i kampen där nere.

– Det är två nyckelmatcher som väntar oss. I nästa omgång väntar Kristianstad (13:e plats på 44 poäng, och precis under strecket). Jag var i Västerås och såg matchen i går (onsdag), och för mig är det obegripligt hur den kunde sluta med 7-2-förlust, säger Per Embretsen.

– Å andra sidan är det skönt att veta att spelet sitter, även om siffrorna blev stora och det rann iväg på slutet . Vi gjorde en bra insats, och det ska vi ta med oss.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: