Sök

Två VIK-poäng efter drömmål i förlängningen

Oskar Drugge gjorde 1-0 för VIK i kvällens segermatch mot Modo. Foto: Arkivbild

Trots att det skiljer en hel del i tabellen har Västervik lätt för tabelltvåan MoDo.
På lördagskvällen vann VIK hemma med 3-2 efter att Erik Ullman avgjort knappt två minuter in i förlängningen.

Matchen inleddes i högt tempo och det syntes inte att det skiljde nära 40 poäng i tabellen lagen emellan.

Förstaperioden slutade mållös och MoDo såg ut att tycka det var ganska tråkigt att möta VIK.

Tidigt i andra fick VIK power play. Där hade man svårt att ens komma in i anfallszonen och det såg mestadels ofarligt ut. Tills Oskar Drugge klippte iväg en kanon från blålinjen och det var 1-0 till Västervik.

Västervik hade bra kontroll och MoDo hade svårt att skapa några riktigt farliga lägen. Det krävdes spel i numerärt överläge för att de skulle kvittera. Henrik Björklund styrde in 1-1 med knappt tre minuter kvar av perioden.

Dramatisk avslutning

MoDo fick en drömstart på tredjeperioden när Johan Forsberg satte 2-1 redan efter två minuter. Västervik vek inte ned sig, utan fortsatte jaga poäng. MoDo gjorde det bra och VIK fick problem att skapa tryck.

Med tre minuter kvar klev MoDo-produkten Lukas Wernblom fram. Och som han gjorde det. Wernblom, som lämnade MoDo för Västervik under säsongen drog en back och pricksköt in kvitteringen.

Förlängningen var drygt en och en halv minut lång. Erik Ullman fick tid att åka in, sikta och gjorde inget misstag. 3-2 inför en extatisk hemmapublik och två viktiga poäng till Västervik.