Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK aldrig nära att rubba tabellfyran Timrå i kväll

Västerviks tränarduo Mattias Karlin och Mattias Johansson hade inte mycket att glädjas över under kvällens bortamatch mot Timrå. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK var aldrig i närheten av att rubba tabellfyran Timrå i kvällens bortamatch i HockeyAllsvenskan. 5-1 till Timrå innebär att VIK fortfarande i allra högsta grad är indraget i kampen om att undvika negativ kvalplats.

Annons:

Förutom under den första periodens andra halva, då Västervik stundtals dominerade kraftigt, var Timrå det klart bättre laget i kvällens match.

Hemmalaget tog ledningen genom Morten Madsen efter åtta minuter, men VIK stod upp bra och Peter Krieger krigade in 1-1 med fem minuter kvar av den inledande perioden.

Inte alls orättvist då, utan faktiskt var det så att VIK hade flera bud på ledningsmål.

Fick långa anfall på VIK

Men mycket roligare än så blev det inte för Västervik denna kväll.

I den andra och tredje perioden fick hemmalaget långa anfall på Västervik och lyckades få ner puckarna bakom VIK-backarna.

Västervik å sin sida var inte alls tillräckligt desperata eller raka i sitt anfallsspel. Gång efter annan passade man bort sig i anfallszon istället för att lägga puckar och skapa trafik på mål.

Stolpskott av Krieger

Mitt i den andra perioden gjorde duktige Tobias Lindberg 2-1 för Timrå, och när JVM-spelaren Linus Nässén sedan satte 3-1 i Adam Åhmans vänstra kryss några minuter senare var VIK:s uppförsbacke övermäktig.

Visserligen var Peter Krieger bara ett stolpskott ifrån att fixa 3-2i inledningen av den andra, men Timrås seger var aldrig riktigt hotad, istället hann det blir både 4-1 (Morten Madsen) och 5-1 (Jonathan Dahlén) innan matchen var slut.

Kvar i botten

I och med förlusten är Västervik fyra poäng före Mora på den första placeringen under nedflyttningsstrecket, men då har VIK en match mer spelad.

Skottstatistiken i kväll: 33-17.