Sök

Stark bortapoäng av Västerviks IK i kväll

Västerviks Ken Jäger gjorde en stark match, och svarade för två mål, när VIK tog en pinne borta mot Karlskrona i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Sjätte matchen i rad i HockeyAllsvenskan utan seger för Västerviks IK. Å andra sidan blev det återigen poäng - i kväll borta mot ett svårspelat Karlskrona. Ställningen efter full tid var 3-3, förlängningen blev mållös och i straffläggningen avgjorde hemmalagets Mikael Roslund.

Karlskrona inledde matchen klart bäst och skapade stundtals hård press i Västerviks zon.

Att 1-0 kom efter fem minuters spel var då inte alls orättvist. Målskytt var Viktor Liljegren efter en rörig situation framför Västerviks mål.

Redan efter sju minuter hade KHK matat tio skott mot Samuel Ward i VIK-kassen, men därefter jämnade VIK ut spelet.

Efter 12.24 kom så kvitteringen då Lukas Wernblom trollade in sitt femte VIK-mål för säsongen. Wernblom vickade sig förbi en stötande forward, höll i och placerade in pucken högt till vänster bakom Tanner Jaillet i hemmalagets mål.

Innan periodpausen hann Karlskrona med att pricka stolpen två gånger, men man lyckades också fixa in ledningsmålet till 2-1. Med bara tre sekunder av perioden och i powerplay (Peter Krieger utvisad för puck out) visade Niklas Johanson i KHK klass och pricksköt in pucken.

Stark inledning i andra

Klart bättre inledning i den andra perioden av Västervik, och det dröjde bara drygt tre minuter innan Ken Jäger hängde in 2-2. Pucken till Jäger efter en vunnen tekning, han avancerade inåt i banan och avslutade vasst.

Men det skulle bli hemmalaget som fick gå till periodvila ännu en gång, och ta ledningen för tredje gången. Hannes Johansson lyckades med konststycket att från en position bakom VIK:s förlängda mållinje valla in pucken via Samuel Wards rygg.

Perioden fick Västervik avsluta med att spela 3 mot 4, men man avvärjde trycket med en uppoffrande defensiv.

Sen VIK-kvittering

Efter två perioder med bra fart och ganska underhållande spel kändes det som att matchen helt stannade av i den tredje.

Hemmalaget spelade smart, låg rätt och fick tiden att gå. VIK å sin sida försökte, men hade svårt att komma in framför mål och skapa lägen.

Med drygt sex minuter kvar att spela åkte sig Lukas Wernblom fri, KHK-backen Ludvig Jardeskog (i Vimmerby i fjol) skickade ut klubban och slashade Wernblom och domaren hade inget annat val än att blåsa straff.
Den förvaltade dock inte Ken Jäger bättre än att KHK-keepern kunde rädda.

Men Jäger skulle få sin revansch bara minuten senare när han kastade sig och stötte in en målvaktsretur. Domarna valde att videogranska målet då det var rörigt med mycket spelare runt målvakt Jaillet, men målet godkändes och 3-3 med bara fem minuter kvar av matchen.

KHK avgjorde på straffar

I slutminuterna hade laget varsitt guldläge att avgöra under ordinarie tid. Allra närmast var VIK:s Emil Alba som kom fri med 30 sekunder kvar, men det oavgjorda resultatet stod sig och matchen till förlängning.

De därpå följande fem minuterna i spel tre mot tre var både chans- och mållösa.

Matchavgörandet kom istället efter straffar där hemmalagets Mikael Roslund satte det avgörande målet.