Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Nye VIK-kaptenen taggad inför premiären:

Christian Axelsson får äran att vara lagkapten för Västerviks IK. Foto: Stefan Härnström

Nye VIK-kaptenen taggad inför premiären: "Känns som vi är redo"

Christian Axelsson valdes nyligen till lagkapten för Västerviks IK. När laget, efter degraderingen från Hockeyallsvenskan, satsar för att klättra tillbaka kommer alltså Axelsson att ha en betydande roll. Axelsson och VIK:s första match i Hockeyettan 2024/25 spelas under lördagen, hemma mot IK Pantern.
– Det känns som vi är redo nu, säger en laddad Axelsson.

Annons:

En i stort sett helt ny trupp är det som ska försöka ta Västerviks IK direkt tillbaka till Hockeyallsvenskan. I det nya VIK har Christian Axelsson, som värvats in från Nyköpings SK, valts till lagkapten. Under den föregående säsongen svarade Axelsson för 31 poäng på 32 matcher. Att nu få kaptensuppdraget i VIK ser han som mycket ärofyllt.

– Det känns stort och ärofyllt såklart. Jag ska göra mitt allra bästa för att driva grabbarna framåt och försöka se till at vi, som lag, gör vad vi kan för att vara som bäst när det gäller.

VIK motiverade valet av lagkapten enligt följande, på sin hemsida:

"Christan har lång erfarenhet av spel på Div 1 nivå, spel i USA och har även varit kapten i flera år tidigare i sitt dåvarande lag Nyköping. Christian är en bra ledare på isen genom hårt jobb varje dag och visar vägen med sin inställning. Christian är bra i sitt snack i laget och får med sig alla."

"Inget att snacka om"

Att VIK ska vara med i toppen av Hockeyettan har Axelsson klart för sig. VIK-kaptenen berättar att man har vad som krävs för att ta klubben tillbaka till landets näst högsta serie igen.

– Det är inget att snacka om att vi har alla förutsättningar och verktyg som krävs för att gå hela vägen. Sen är det svårt och komplext att gå upp när man spelar i Hockeyettan, så det kommer krävas väldigt mycket av oss som lag. Det kommer krävas mycket jobb och slit om vi ska ge oss själva chansen att gå långt.

Den stundande seriepremiären, hemma mot IK Pantern, är också en efterlängtad sådan, enligt Axelsson.

– Det ska bli kul. Det är premiär och folk kommer vara väldigt laddade. Vi får se hur det faller ut i början, men vi har vår gameplan och vi har tränat på bra hela veckan, så det är en bra känsla inför matchen. Framförallt är det kul att komma igång på riktigt igen. Det känns bra i truppen. Vi hade en bra träning idag (läs fredag) och alla har sett pigga ut i veckan. Det känns som vi är redo nu.

"Bättre för varje dag som går"

Axelsson förklarar vidare att det säkerligen kommer finnas saker att jobba på, även efter lördagens premiär. Alla nya ansikten gör att det kan ta ett tag innan VIK får allt att sitta, till etthundra procent. Han ser det dock inte som att laget kommer få några svårigheter att hitta formen och få allt att stämma, på längre sikt.

–  Det är som vi har sagt, att vi har ett i princip helt nytt lag. Jag tycker, trots det, att vi har hittat en kemi i gruppen och vi kommer bra överens. Vi har hittat varandra bra och har samma målsättning. Man kan se att det kuggar i och blir bättre för varje dag som går. Allt kommer inte stämma från början, men det är en process som förhoppningsvis resulterar i något riktigt bra i slutändan.

Linus Palmér Hård

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: