Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Insamlingen nådde

Hampus Norrström överlämnar checken till VIK:s ordförande Urban Widén och klubbchefen Petra Axelsson. Foto: Privat

Insamlingen nådde "ouppnåeliga" målet: "Trodde jag inte"

Rödblåa Fans insamling till Västerviks IK har gått över allas förväntningar. Det "ouppnåeliga" målet på 100 000 kronor har uppnåtts.
– Det känns som en nystart för Västervik, säger initiativtagaren Leif Norrström.

Annons:

Sent i juni drog den hängivne VIK-supportern Leif Norrström igång en insamling i Rödblåa Fans namn för att stötta klubben han älskar. 

På dryg en vecka drog insamlingen in hela 70 000 kronor. Under lördagen överlämnades checken till Västerviks IK och på den stod det hela 100 000 kronor.

– Det har gått jättebra. Jag trodde nog aldrig att vi skulle kunna uppnå 100 000 kronor, men det här känns lite som en nystart för Västervik. Det var VIK-dagen i dag och mycket folk, så det var ett roligt tillfälle att lämna över checken, säger Leif Norrström. 

Förr om åren har man försökt med liknande insamlingar – som definitivt inte fallit så här väl ut.

– Vi har försökt tidigare, men då har det rört sig om några tusenlappar och vi har inte fått fart på det riktigt. Jag nämnde min idé för grabben (Hampus) och då sa han att det är nog ingen idé för det inte skulle bli så mycket. Men det drog igång ordentligt där på midsommar. 

Insamlingen har fortsatt

Insamlingen har fortsatt och är nu uppe i 104 000 kronor. 

– Vi ska föra över pengarna till VIK, men kommer ha insamlingen rullande. Vi kommer kanske inte trycka lika mycket på det. 

Vad tror du pengarna betyder för klubben?

– Det betyder nog ganska mycket. Det är inget större. De överlever inte på 100 000 kronor, det förstår alla. Men det är en bit på vägen till något i alla fall. Något hoppas jag det bidrar med. 

Grabben fick överlämna checken

Hampus Norrström fick överlämna checken till VIK:s ordförande Urban Widén och klubbchefen Petra Axelsson.

– Ja, grabben fick göra det. Jag gillar inte att stå i centrum. Han får sköta den biten, det kändes bra. Vi har pratat med VIK och de är jättenöjda och glada. Det här är ju inget de har bett oss att göra. 

Vad tror du om säsongen?

– Det ser spännande ut, men det är många som har satsat hårt. Det är ett helt nytt lag, men jag tror att det kan bli bra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: