Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIBK på jakt efter revansch i derbyt mot serieledaren WIBK

Westerviks IBK, serieledare i division 2, ställs mot Vimmerby IBK på bortaplan på fredagskvällen. Foto: Simon Henriksson

VIBK på jakt efter revansch i derbyt mot serieledaren WIBK

Westerviks IBK har besegrat Vimmerby IBK i både serien och Smålandscupen. I morgon kväll hoppas VIBK kunna ta revansch. 
– Det gäller att inte tappa boll i fel lägen så de får ställa om på oss, säger VIBK-tränaren Jonas Karlsson. 

Annons:

Efter ett långt uppehåll över jul och nyår står Vimmerby IBK inför sin första match på över en månad. Det blir ett intressant och tufft derby hemma mot serieledaren Westerviks IBK på fredagskvällen. 

– Vi har haft överraskande bra träningar under uppehållet. Efter nyår har vi haft bra närvaro och bra ös på träningarna, säger Jonas Karlsson. 

VIBK har förlorat mot WIBK i både Smålandscupen och serien och är på jakt efter revansch. 

– De är rutinerade, kloka i sina beslut, kontringsstarka och smarta. De har också ett par spelare som har spelat högre upp i seriesystemet, säger Jonas Karlsson och tänker på de poängstarka systrarna Emma och Malin Stenborg.

Vad måste ni få till för att kunna vinna mot WIBK?

– Senast gjorde vi en bra defensiv match och det gäller att inte tappa boll i fel lägen så de får ställa om på oss. Vi blev fruktansvärt statiska när vi mötte dem senast och måste våga utmana dem på jobbiga ytor, säger Jonas Karlsson. 

"Behöver vinna"

Mindre än 24 timmar efter derbyt spelar Vimmerby sin andra match, denna gång mot Jönköping/Hovslätt på hemmaplan. 

– Det är klart att det blir speciellt, men vi fokuserar inte på lördagsmatchen. Risken finns att vi behöver slita hårt på många spelare på fredagen och det betyder att vi kanske behöver gå på lite mer folk på lördagen, säger Karlsson.

VIBK är i behov av tre poäng för att hänga på i toppen av division 2. Ettan och tvåan går till kval och VIBK ligger femma och har en bit upp med två matcher färre spelade än toppkonkurrenterna.  

– Vi behöver vinna för att det inte ska bli en jättelucka. Om vi förlorar kan vi glömma förstaplatsen, men chansen finns fortfarande för att komma tvåa. Seger mot Westervik är det enda vi tänker på. De är favoriter och det kan inte vara på något annat sätt med tanke på att de leder serien och har vunnit två matcher mot oss. Jag hoppas att vi kan komma upp i den standard vi ska komma upp i och sedan får vi se vad det räcker till. 

Stella Milton, Malin Lenegård och Amanda Anemyr är samtliga bortresta och missar derbyt mot WIBK. 

– Malin kommer inte spela mer den här säsongen på grund av resa och det var klart tidigt. Amanda och Stella kommer snart tillbaka i spel.

Viktigt tillskott i WIBK-truppen

Westerviks IBK är i god form och toppar serien, två poäng före Gnosjö IBK och tre poäng före Westbo IBK. 

– Man ska inte klaga på det. Vi har gjort det jäkligt bra plus att vi har fått in Malin Stenborg nu på slutet som en extra krydda i vårt lag. Tjejerna är superduktiga och Malin tillför en helt annan dimension i vårt spel, säger WIBK:s huvudtränare David Zeylon.

Nu väntar ett spännande derby mot Vimmerby. 

– Det kommer krävas ett enormt jobb. Vimmerby är duktiga som lag och revanschsugna efter förlusterna mot oss, säger David Zeylon.

Två spelare missar matchen och två spelare är tillbaka i spel. Ronja Rosén och Emilia Ilhammar tillkommer, Hanna Holmström och Emma Björkman utgår.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: