Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIBK laddar om efter svidande förlusten – WIBK har uppåtgående form

Vimmerby vann höstens hemmaderby mot Westerviks IBK med 7–5. I kväll är det dags för returmöte i Bokensveds sporthall. Foto: Micael Rundberg

VIBK laddar om efter svidande förlusten – WIBK har uppåtgående form

Vimmerby IBK laddar om efter noll poäng i seriefinalen och Westerviks IBK vill spinna vidare på senaste segern. I kväll ställs lagen mot varandra i Bökensveds sporthall. 
– Tabellplaceringen spelar mindre roll i ett derby, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson. 

Annons:

Det svängde fram och tillbaka i fredagens toppmöte mellan Vimmerby IBK och KFUM Jönköping. Till slut var det gästerna från Jönköping som fick jubla högst. De har kopplat ett järngrepp om seriesegern och ligger nu fem poäng före VIBK med åtta matcher kvar. 

En blytung förlust för Vimmerby IBK som svarade för en bra insats och släppte in avgörande 7–8 med 38 sekunder kvar på klockan. 

– Analysen är att vi kan ta med oss mycket som var positivt och det har vi fokuserat på. Det var såklart surt och jobbigt att förlora matchen. Vi har försökt ingjuta någon form av mod i truppen. Det är mycket kvar av säsongen och vi kan inte tycka synd om oss själva. Det är bara att ta sig upp på hästen igen och vi har möjlighet till revansch i kväll. Vi faller på ineffektiveten då de satte sina lägen medan vi fick slita hårt för våra mål. Hade vi varit smartare under de sista fem-tio minuterna hade vi kunnat vinna matchen. Det syns att vi så gärna vill ha tre poäng, vilket gör att vi glömmer bort att spela klart försvarsspelet, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson. 

"Vi slår ur underläge"

VIBK har lagt förlusten bakom sig och laddar om för derby borta mot Westerviks IBK i afton. 

– Jag kollade om matchen i lördags och har därefter haft fullt fokus på den här matchen. Westervik lär vara revanschsugna efter att ha förlorat de två tidigare matcherna mot oss. För vår del blir det viktigt att ha noggrannhet och tålamod i spelet eftersom de lär backa hem och låta oss ha bollen. Deras styrka är kontringsspelet. I de tidigare matcherna mot WIBK har inte våra andraperioder varit tillräckligt bra då vi har slappnat av och börjat spela osmart. Får de momentum blir de farliga. Vi ska ta kommandot och vrida upp tempot från start och då vet vi att de inte kommer orka hela vägen. De har mycket att spela för och behöver i stort sett vinna alla återstående matcher.

Hur ser du på era chanser att komma ikapp KFUM Jönköping?

– Vi får nu tänka att vi slår ur underläge och får försöka sätta så mycket press vi bara kan på KFUM. Det finns alla möjligheter att komma ifatt dem om vi gör vårt jobb. 

Kronstrand spelar inte derbyt

Amin Rouissi kommer in i truppen och Elliot Kronstrand utgår på grund av skada. 

– Han har spelat med en känning i ett par veckor och vi har tillsammans med Elliot kommit överens om att han ska kolla upp skadan. Är det inget allvarligt är tanken att han kan vara tillbaka i spel på fredag

Adrian Brorsson är fortsatt skadad och Samuel Gustavsson är sjuk. Nils Danielsson spelar inte mot vare sig Westervik eller Nässjö. 

– Han blir en a-lagsspelare om han spelar de två matcherna. Han spelar b-lagsmatchen på lördag och tanken är att han ska kunna dubblera ett tag till. 

Sista dagen för värvningar är i morgon och VIBK sitter lugnt i båten. 

– Vi känner att vi har en bred trupp på tre femmor samtidigt som marknaden inte är jättestor. ”Nisse” (Nils Danielsson) och Amin är också med och konkurrerar.

WIBK har uppåtgående form 

Nästjumbon Westerviks IBK tog en viktig trepoängare i fredagens bortamatch mot Väckelsångs IK och har gjort flera bra prestationer efter jul- och nyårsuppehållet. 

– Vi tränade under uppehållet in ett nytt spel i både offensiven och defensiven och testade det i en träningsmatch mot Antvarden. Vi har tagit steg i rätt riktning. Det var synd att vi inte tog poäng mot Sävsjö i omstarten och vi var värda full pott mot Hovmantorp då vi var det bättre laget. Fredagens seger betyder mycket för moralen, säger WIBK:s huvudtränare Christopher Malmberg. 

WIBK kliver in i derbyt mot VIBK med en god känsla. 

– Det ska bli roligt och det är derbymatcherna man har ser fram emot. Det blir säsongens tredje derby och vi har revansch efter de två senaste förlusterna. Vi har dåliga förstaperioder och inte hängt med från start. Senast låg vi under med 0–4 efter första perioden för att sedan vinna andra och tredje med 5–3, säger Malmberg. 

Lagen finns i varsin ände av division 2-tabellen. 

– Även om de befinner sig betydligt högre upp än vad vi gör räknar vi med en jämn match. Derby är alltid derby och vad som helst kan hända. Det absolut viktigaste för oss är starten, ger vi oss själva chansen från start kommer det gå vägen. 

WIBK har alla spelare tillgängliga förutom långtidsskadade Victor Palm. Det finns dock frågetecken kring Albin Liffners medverkan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: