Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VFF kan säkra kontraktet – saknar tre avstängda spelare

Olsjan Xhafa fick direkt rött kort mot Skärblacka och är avstängd i säsongsavslutningen. Foto: Ossian Mathiasson

VFF kan säkra kontraktet – saknar tre avstängda spelare

En poäng borta mot Torstorps IF. Då spelar Västerviks FF division 3-fotboll även kommande säsong. 
– Vi har ett hyfsat läge, säger tränaren Stefan Gustavsson. 

Annons:

Västerviks FF löste en poäng hemma mot bottenlaget Skärblacka i senaste omgången samtidigt som Dagsbergs IF på negativ kvalplats bara fick 1–1 mot jumbon AFK Linköping. 

Med två omgångar kvar att spela har VFF fem poäng ner till just Dagsberg på kvalplatsen. VFF måste också passeras av både Eneby och Torstorp för att de ska tvingas till kval. 

"Vill mycket till för att vi ska tappa"

I helgens omgång möter VFF Torstorp på bortaplan och Eneby tar emot Dagsberg. 

– Det vill mycket till för att vi ska tappa det men risken finns att Dagsberg kommer ikapp. Om Eneby skulle få stryk av Dagsberg så ligger båda lagen efter oss. De har tuffa matcher i sista omgången, Dagsberg möter Sleipner och Eneby möter Boren, säger Stefan Gustavsson och fortsätter: 

– Vi får se hur toppstriden går. Mjölby AI möter Smedby. Vinner Mjölby så kan både Boren och Sleipner ha saker att spela för i sista omgången. 

Om VFF tar en poäng mot Torstorp är division 3-kontraktet förnyat. 

– Det enklaste är att vi tar en poäng, då behöver vi inte tänka så mycket mer. Målet är att åka till Torstorp och fixa poängen som krävs, säger Gustavsson.

Saknar tre avstängda spelare

VFF-tränaren tyckte att lagets insats mot Skärblacka var den sämsta för säsongen. 

– Vi blev lite långa mellan lagdelarna i presspelet. Vi måste hålla ihop lagdelarna bättre och bygga vårt offensiva spel betydligt bättre än vad vi gjorde i matchen mot Skärblacka. Defensiven är ganska bra men vi måste förbättra vårt uppbyggnadsspel, vara mer rädda om bollen och få till mer eget spel. 

Viktige Faiz Benatallah är avstängd efter tre gula kort. Både Kliton Bakiu och Olsjan Xhafa fick direkt röda kort mot Skärblacka och missar säsongsavslutningen. 

– De spelar nog inte mer i år om det inte blir kval. Det brukar vara minst två matchers avstängning på direkt rött kort. Faiz är tillbaka mot Smedby. 

Inte heller mittbacken och trotjänaren Johan Lundin lär komma till spel mot Torstorp. 

Melvin Svensson och Alfred Grahn kommer in från start som forward respektive defensiv mittfältare. Albin Bytyqi, som har tränat på bra den senaste månaden, börjar på bänken. 

Fakta

VFF:s startelva: Albin Liffner – Jonathan Fält-Öhr, Tobas Bertilsson, Fredrik Lindhe, Tobias Palm – Alfred Grahn, Daniel Engel – Tim Håvestam, Calle Sjögren, Christoffer Sjöblad – Melvin Svensson

Bänken: Christoffer Gustavsson, Herman Östlin, Magnus Eriksson, Mattias Jakobsson och Albin Bytyqi. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: