Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VFF kan ta jättekliv mot nytt kontrakt – mönstrar samma startelva

Ytterbacken Tobias Palm är viktig för Västerviks FF i jakten på förnyat division 3-kontrakt. Foto: Ossian Mathiasson

VFF kan ta jättekliv mot nytt kontrakt – mönstrar samma startelva

I morgon eftermiddag spelar Västerviks FF en viktig hemmamatch mot Skärblacka IF. Seger där och VFF har i stort sett säkrat division 3-kontraktet.
– Vi tror att en vinst skulle betyda ett klart kontrakt, säger tränaren Stefan Gustavsson. 

Västervik placerar sig i skrivande stund i mittregionen i division 3. Fem poäng skiljer ned till Dagsberg på negativ kvalplats och sex poäng ned till Skärblacka precis under nedflyttningsstrecket.

Ett Skärblacka som Västervik möter på hemmaplan i morgon. Vid seger har VFF nio poäng ned till nedflyttning med tre omgångar kvar att spela och kan därmed inte åka direkt ur serien.

Viktig match på hemmaplan

Förlust i morgon skulle innebära att det istället är tre poäng mellan lagen i en bottenstrid som tajtas till alltmer. Dagsberg möter jumbon AFK Linköping på hemmaplan. 

– Skulle både vi och Dagsberg vinna så är det fortfarande fem poäng. Det finns en liten möjlighet att de ska kunna ta in det. Vinner vi så ser vi det som att vi är klara för division 3 nästa säsong, säger Stefan Gustavsson.

Vad skulle det betyda att spela vidare i division 3?

– Då har vi uppnått vår målsättning kan jag känna. Vi vill hålla oss kvar i division 3 och på sikt bygga ett stabilt division 3-lag. Det är svårt i en liten stad som Västervik som inte så många människor kan pendla till. Det är inte så lätt att få in spelare utifrån, säger han. 

Mönstrar samma startelva

Jämfört med senaste matchen mot Sleipner vill VFF vara ett mer spelförande lag hemma mot Skärblacka. 

– Det blir ingen stor skillnad i matchplanen mer än att vi ligger högre upp och försöker vara mer spelförande. Skärblacka ser ut att vara ganska stabila bakåt och har inte gjort så många mål framåt. De har många oavgjorda matcher och uddamålsförluster. Kan vi hålla tätt bakåt så tror jag att vi får in minst en boll.

Alla spelare i VFF är friska och tillgängliga för spel. VFF-ledningen mönstrar samma startelva som i de senaste matcherna. På bänken sitter Kliton Bakiu, Alfred Grahn, Magnus Eriksson, Olsjan Xhafa och Melvin Svensson. 

– Vi behöver inte ändra så mycket. Alla spelare vet sina roller och när man får spela på samma position så kommer man in bra i det. Vi har fyra spelare med två varvningar, det är lite oroande inför avslutningen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: