Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VFF slogs ut efter lång vila: ”Svårt att komma igång”

Stefan Gustavssons Västerviks FF åkte ut i kvartsfinal i Håkan Sandbergs minnescup. Foto: Ossian Mathiasson

VFF slogs ut efter lång vila: ”Svårt att komma igång”

Västerviks FF imponerade i slutspelsgruppen och avancerade till kvartsfinal. Den långa vilan fram till kvartsfinalen gjorde inte laget gott. 
– Det var svårt att komma igång, säger VFF-tränaren Stefan Gustavsson efter 1–5 i kvarten mot Boxholm.

Annons:

Västerviks FF vann sin slutspelsgrupp med fyra inspelade poäng och var kvartsfinalklart redan klockan 11.30 på lördagen. 

Sex timmar och 30 minuter senare väntade kvartsfinal och där tog äventyret slut i Håkan Sandbergs minnescup i Linköping. 

– Vi spelade riktigt bra i gruppen, bortsett från en svagare avslutning mot Studenterna. Mot Derik fick vi loss spelet, rullade boll snabbt genom mittfältet och slog inga långbollar, säger Stefan Gustavsson. 

Vad gjorde ni under den långa väntan fram till kvartsfinalen?

– Det var inget roligt program. Vi åkte till en restaurang och såg engelsk ligafotboll. Det var svårt att komma igång efter ett så långt avbrott trots att vi värmde upp ordentligt, säger Gustavsson. 

"För stora siffror"

Det blev förlust med 1–5 i kvartsfinalen mot Boxholm, som skaffade sig ett tidigt grepp om matchen. 

– Boxholm var piggare och fick igång sitt spel. Deras tidiga 1–0-mål var ett drömmål och de fick därefter ett par billiga mål. Det beror också på att vi stressade, slog svåra passningar och dribblade i svåra lägen. 5–1 är alldeles för stora siffror, säger han. 

Christoffer Sjöblad gjorde VFF:s mål i kvartsfinalen. VFF kom till spel med nio spelare från sitt U19-lag och fick beröm efter turneringen. Herman Östin blev målskytt i sin a-lagsdebut mot Studenterna på lördagsförmiddagen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: