Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Spelarnas svek blev droppen – tränaren slutar och laget drar sig ur

Gamleby FF drar sig ur division 6 med fyra matcher kvar att spela. Flera spelare valde att gå och duscha och byta om mot slutet av matchen mot Ankarsrums IS och laget får inte ihop tillräckligt många spelare till helgens match mot IF Hebe. Foto: Bildbyrån

Spelarnas svek blev droppen – tränaren slutar och laget drar sig ur

Det har varit en kamp för att få ihop lag till varje match. Tränaren Lennie Roséns kamp har nu nått vägs ände och Gamleby FF drar sig ur serien. 
– Lennie (Rosén) kände att det började rasa ihop i slutet av Ankarsrumsmatchen, säger Urban Kalm, ordförande i Gamleby FF.

Annons:

Gamleby FF har inte tagit en enda poäng i division 6 i år. 14:e raka förlusten inkasserades i söndagens hemmamatch mot Ankarsrums IS.

Gamleby förlorade med 0–11 och tvingades dessutom avsluta matchen med nio man på planen. Anledningen? Flera spelare valde att gå till omklädningsrummet, duscha och byta om. 

– Folk gav upp och gick därifrån för att duscha och klä om trots att matchen inte var slut. Vi fick slutföra matchen med nio man. Lennie kände ”vad fan är det som det händer?” och ingen spelare sa någonting. När det uppstod skador mot slutet hade han inga spelare kvar på bänken, säger Urban Kalm, ordförande i Gamleby FF. 

Vad har ni fått förklaring till det i efterhand?

– De tyckte väl inte att det var roligt. Det var 14:e förlusten och det blev 11–0 efter att vi hade blivit utspelade. Jag antar att de kände ”jag bidrar inget så jag går och klär om”. Det var nog mest frustration, men vi har inte pratat så mycket om det efteråt, säger Urban Kalm. 

"Så jäkla mycket ursäkter"

Lennie Rosén gick i början av denna vecka ut med en fråga till spelarna om vilka som kunde vara med och spela säsongens fyra avslutande matcher. 

– Mot Hebe var det sju spelare som svarade att de kunde och fyra-fem spelare kunde kommande match. Det är så jäkla mycket ursäkter och föreningen ska vara till för spelarna. Vi har använt 35 spelare under säsongen. Det finns spelare i truppen, men de väljer att skita i det.

Lennie Rosén och Urban Kalm kallade spelartruppen till ett möte på torsdagen. 

– Vi var tolv personer på mötet och ingen av de som hade tackat nej till matchen kunde tänka sig att prioritera om och ställa om. Fotboll är en lagsport, men vi har tyvärr märkt att det är mycket andra prioriteringar. Jag själv har varit tränare och vet hur fruktansvärt jobbigt det är när man sitter på lördagen och har sju spelare klara till söndagsmatchen. För Lennie har det pågått hela säsongen och han har lyckats få ihop det varje gång. Vi hade förhoppningar om att vi skulle spela klart, men droppen var mot Ankarsrum. Inte för att det blev 11–0 utan för att folk gick och duschade och sket i det.

"Inte värt att hålla på"

På grund av spelarbrist väljer tabelljumbon att dra sig ur serien och inte fullfölja säsongen i division 6. 

– Vi känner inte att det är värt att hålla på och jaga folk i fyra matcher. Vi har tagit noll poäng och det är inget som påverkar något i tabellen. På gårdagens möte sa jag till Lennie att det är bättre att vi drar oss ur. Det är tråkigt, men så är det. 

Hebes assisterande tränare Johan ”Happe” Nilsson fick besked om Gamlebys beslut på torsdagskvällen. Hebe är därmed seriesegrare i kavaj.

– Jag ringde till Johan och bad om ursäkt efter att han och Lennie missförstått varandra. Lennie ville få ut beskedet så tidigt som möjligt och ge dem chansen att ställa om. Jag fattar att de ville fira, men vi får inte ihop det. Det är kanske fyra fotbollsspelare kvar i vårt lag och resten får vi leta upp och då är det folk som varken har tränat eller spelat fotboll på flera år. Det blir inte roligt att åka till Silverdalen och förlora med 20–0. Det hade inte varit en snygg avslutning. Vi har inte tagit en enda poäng och påverkar inte serien. Vi har försökt i 14 matcher, men det räcker inte. Det är jäkligt tråkigt. 

Gamleby siktar på spel 2025

Vår tidning har sedan tidigare berättat att Lennie Rosén lämnar sitt uppdrag efter den här säsongen. 

– För Lennie var matchen mot Ankarsrum droppen. När han lägger två-tre dagar på att jaga ihop ett lag och sedan får händelsen mot Ankarsrum tillbaka känner han att det inte är värt det längre. 

Urban Kalm hoppas att Gamleby kommer till spel med ett lag nästa säsong. En ny huvudtränare är redan klar.

– Han heter Daniel Karlsson och har varit med som materialare/lagledare i år. Folk tycker om honom och han är omtyckt bland spelarna. Vi känner att det är viktigt att spelarna får välja vem de vill ha som tränare. 

Hur ser du på era chanser att få ihop tillräckligt med spelare nästa säsong?

– Han själv säger att han har lite namn. Det kan vara spelare som kanske slutade för fem år sedan och lite yngre spelare som inte har något lag att spela i. Vi hoppas att folk ställer upp och någon satsning lär det inte bli. Vi har två ungdomslag och det är inte många år kvar innan de kan komma hoppa in och ta över a-laget.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: