Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Blytung start fällde Tjust i Djursholm:

Filippa Karlbergs Tjust IF FF föll med 3–6 borta mot FC Djursholm på lördagen. Foto: Simon Henriksson

Blytung start fällde Tjust i Djursholm: "Sämsta jag har sett"

0–3-underläge efter 26 minuter. Det förstörde Tjust IF FF:s chanser till poäng i bortamatchen mot FC Djursholm. 
– Vi förlorar matchen de första 20 minuterna. När vi vaknar är det för sent, säger tränaren Joakim Krüger efter 3–6-förlusten. 

Annons:

Tjust IF FF har fått en kämpig start på säsongen som nykomling i division 1. Tredje raka förlusten inkasserades borta mot FC Djursholm på lördagseftermiddagen. 

En urusel start på matchen blev lagets fall i norra Stockholm. Djursholm gjorde 1–0 redan efter tre minuter och ledde med 3–0 efter 26 minuter. 

– Vi är inte alls påkopplade i början av matchen. Det ser ut som att det är ett flicklag som möter ett a-lag. De vinner varandra närkamp och duell och är bättre på allting. De leder med 3–0 och då känns det som att matchen är över, säger Joakim Krüger.

"Sämsta jag har sett av Tjust"

Tjust steppade upp efter den svaga starten och såg till att ställningen var 4–2 i paus. Lagkaptenen Filippa Karlberg sköt 3–1 i minut 30 och 4–2 i minut 37. 

Med 20 minuter kvar av matchen närmade sig Tjust ytterligare när Gabriella Krüger satte 4–3. I jakten på 4–4 kontrade Djursholm in både 3–5 och 3–6. 

– Jag tycker att vi gör ett bra försök. Det är en jämn match i andra halvlek och har ett jättebra läge till att göra 4–4. Vi öppnar upp oss och de kontrar in två mål, säger Krüger. 

När Joakim Krüger ska summera matchen är det starten som gör honom besviken. 

– Som vi uppträder under de första 20 minuterna, det får inte hända. Vi vinner inga närkamper och är trea och fyra på varje boll. De första 20 minuterna är det sämsta jag har sett av Tjust IF FF. Efter 20 minuter är det som att vi förstår att matchen har börjat, börjar spela och skapar chanser. Andra är jämn och vi skapar lika mycket som dem, säger han. 

Ett skadeskjutet Tjust kom till spel utan sex-sju spelare. 

– Vi har en del spelare borta sedan tidigare. Jennifer (Ilhammar) och Amanda (Jansson) fick lämna återbud sent och kunde inte vara med. 

Filippa Karlberg fick beröm för sin insats. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: