Sök

Decimerat Tjust stod upp bra mot seriekonkurrent

Tove Carlberg gjorde en stark insats när Tjust föll med 2–4 mot Smedby. Foto: Stefan Härnström

Med ett gäng spelare på frånvarolistan svarade Tjust IF FF för en stark insats mot seriekonkurrenten Smedby AIS. Det blev förlust med 2–4.
– En riktigt bra match med tanke på förutsättningarna, säger Joakim Krüger.

Tjust IF FF var det bättre laget i första halvlek och vände 0–1 till ledning med 2–1 i paus.

– Första halvlek är vår bästa prestation för i år. Vi får dem precis dit vi vill ha dem, är farliga offensivt och skapar mycket målchanser. De tar ledningen med 1–0. Det är ett långskott från 25-30 meter som sitter i krysset efter att ha touchat stolpen. Ursnyggt, det går inte att göra något åt det, säger Joakim Krüger.

Tjust kom tillbaka. Vilma Winqvist kvitterade till 1–1 efter halvtimmens spel och tre minuter senare avslutade Filippa Karlberg kliniskt fram till 2–1.

– Vi är det bättre laget i första halvlek.

"De tar över och vi blir trötta"

Tjust lyckades inte prestera på lika hög nivå efter paus.

– De får in ett billigt mål fram till 2-2. Egentligen skulle vi ha lett med 2–0 med tanke på att vi släppte in ett drömmål och ett billigt mål. De tar över och vi blir trötta på grund av att vi går kort på folk. Alicia Strand och My Aldas, som har tränat sporadiskt var med. Det är ett ganska bra betyg till oss när vi tar med spelare som inte har tränat så mycket och vi är jämna med en seriekonkurrent.

Hela laget får beröm för första halvlek. Inez Verner och Tove Carlberg stack ut över 90 minuter. Dessvärre tvingades Carlberg utgå med trolig hjärnskakning efter att ha slagit i huvudet.