Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Horn/Hycklinge tillbaka i lokalfotbollen – här är truppen

Pontus Stahlin lämnar Djursdala SK och återvänder till moderklubben Horn/Hycklinge IF som gör comeback. Foto: Ossian Mathiasson

Horn/Hycklinge tillbaka i lokalfotbollen – här är truppen

Horn/Hycklinge IF är tillbaka i lokalfotbollen efter tre säsonger utan lag. De ställer upp med ett a-lag i division 6 och ett utvecklingslag tillsammans med Djursdala SK. 

Annons:

Det har inte spelats fotboll på Stångåvallen i Horn sedan hösten 2019. Nu är det dags igen. Den östgötska föreningen har anmält ett lag till division 6 och kommer möta lag från de norra delarna av Kalmar län. 

– Det är naturligtvis jättekul för hela byn att vi kommer igång igen. Stångåvallen ska inte stå oanvänd så det är positivt, säger mångårige ledaren Lars Stahlin. 

De tidigare Horn/Hycklinge-spelarna Alexander Gustafsson och Joel Augustinsson Didi tog initiativet till att anordna träningar på Stångåvallen under hösten. Klubben har därefter gjort klart med spelare som kommer spela i Horn/Hycklinge. Det handlar om ungefär 30 spelare och många har spelat i föreningen tidigare. 

Hampus Nilsson (Rimforsa IF), Pontus Stahlin (Djursdala SK), Fabian Borén (DSK), Dennis Isaksson (Kisa BK) och Samuel Lindell (KBK) är några av de nya spelarna som sticker ut.

– Vi har inte aktivt varit ute och värvat folk utan folk har sökt sig till oss och kommit på träningarna, säger Lars Stahlin.

Gemensamt b-lag med DSK

Ledarstaben består av Mikael ”Putte” Johansson, Lars Stahlin, Morgan Westerling och Pär Ekbjörn. 

Hur lyder målsättningen?

– Vi har inte satt några resultatmål utan vi gör det mest för att få igång fotbollen och få det att fungera. Det är viktigt att spelarna tycker att det är kul. Med folket vi har tror jag att vi kan klara oss bra i division 6. Det är en rätt bra blandning av äldre och yngre spelare. Vi har haft mellan 15 och 20 spelare på varje träning i Kisa. 

Horn/Hycklinge har inlett ett samarbete med Djursdala SK som innebär att klubbarna kommer ha ett gemensamt b-lag. 

– Det hade vi för några år sedan och det funkade bra då.

Horn/Hycklinge tränar för stunden en gång i veckan i Värgårdshallen i Kisa.  

– Det blir två pass i veckan i februari och mars, en träning med fotboll på Kisa IP och en träning med fys och styrka med Pär Ekbjörn i idrottshallen i Horn.

Fakta

Spelartruppen består av följande spelare: 

Rimforsa IF: Hampus Nilsson. 

IFK Tuna: Alexander Gustafsson.

Kisa BK: Dennis Isaksson. Lukas Lindberg, Samuel Lindell, Dennis Runesson och Filip Johansson. 

Slätmons BK: Senad Berisha, Niels Nilsson, Jacob Johansson, Anton Andersson, Victor Damm, Edvin Andersson och Eric Ahlström. 

Djursdala SK: Fabian Borén, Oliver Eriksson, Joel Augustinsson Didi, Mats Eriksson, Pontus Stahlin och Kristoffer Larsson.  

Malexanders IF: Filip Alvarsson, Pontus Pettersson och Albert Svensson.

Alstermo/Älghult: Emil Garlén. 

Det finns dessutom några spelare som inte spelat i någon annan klubb under de tre senaste åren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: