Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Fotbollslag i närområdet siktar på comeback:

Horn/Hycklinge IF ser ut att få ett seniorlag i division 6 till kommande säsong. Då blir det fotboll på Stångåvallen i Horn igen. Foto: Privat

Fotbollslag i närområdet siktar på comeback: "Många igenkända namn"

Det har inte spelats fotboll på Stångåvallen i Horn sedan hösten 2019. Nu talar det mesta för att fotbollen återuppstår i samhället. 
– Det ska bli riktigt roligt och jag hoppas att det går vägen, säger initiativtagaren Alexander ”Gson” Gustafsson. 

Annons:

Horn/Hycklinge IF har för avsikt att anmäla ett herrlag till division 6 nästa säsong, vilket Vimmerby Tidning var först med att rapportera om tidigare i veckan. 

Det var tidigare under hösten som de tidigare Horn/Hycklinge-spelarna Alexander Gustafsson och Joel Didi drog igång fotbollen på Stångåvallen för skojs skull.

– Båda två kände att det hade varit kul att starta upp fotbollen i Horn igen. Vi har trivts bra i föreningen och tyckt att det har varit roligt. Vi trodde inte att det skulle bli så här stort som det har blivit. Vi var väl ett gäng som höll igång och tränade för skojs skull, säger Alexander Gustafsson.

Horn/Hycklinge höll i sin femte gemensamma träning på onsdagskvällen. 

– Det var 12–14 spelare på de första träningarna och nu i onsdags var vi 20 spelare. Överlag är det uppemot 30 olika spelare som har tränat med oss. Tanken var från början att vi bara skulle hålla igång för skojs skull och det har därefter blivit alltmer seriöst, säger Alexander Gustafsson.

"Många igenkända namn"

Initiativtagarna tog för ett tag sedan kontakt med Horn/Hycklinges styrelse som välkomnade idén på att anmäla ett lag till seriespel kommande säsong. 

– De blev såklart överlyckliga och det är något som de har velat ha igång. Det var tragiskt att vi la ner 2019, men jag tror att det kan vara gott att vi gjorde det också och få en nystart några år senare.

Styrelsen har nu gett klartecken och mycket talar för att Horn/Hycklinge gör comeback i lokalfotbollen 2023. 

– Vi kommer anmäla ett lag till division 6 och vad det blir av det vet vi inte. Vi behöver ha ett visst antal spelare för att det ska fungera och har just nu ganska många säkra namn som är redo att vilja starta upp igen. 

Vad är det för spelare som är klara för er?

– Vi har väl egentligen sagt att vi ska lugna oss lite tills det är spikat. Av de vi pratar med finns många igenkända namn som har lagt fotbollen åt sidan i ett par år och är sugna igen. Jag kan tänka mig att det finns spelare med ett förflutet i Horn som vill spela hos oss. 

Ingen tränare klar

Alexander Gustafsson är drivande i arbetet med att hitta spelare till Horn/Hycklinge.

– Jag har varit i kontakt med ganska många spelare. Man vill också sköta det snyggt, därför har vi försökt att avvakta med att dra in spelare utifrån. Vi har bara spelat på skoj, nu får vi se vad spelarna säger eftersom det verkar bli mer allvar av det.

Vem kommer coacha laget?

– Vi har ingen tränare klar. Vi hade ett stort möte i onsdags och då fick vi bekräftat från styrelsen att de vill satsa på att vi ska få igång fotbollen igen. Det är klart att de ska lägga fokus på att vi har en plan i toppskick till säsongen. 

Det är i skrivande stund oklart om klubben kommer spela division 6-fotboll i Östergötland eller Småland. 

– Det pratar vi om och det beror på vad vi får in för spelare. Horn spelade de sista åren på dispens i Smålandsserien i och med att Horn ligger i Östergötland. Jag tror att det lutar åt spel i Småland där det blir fler derbyn. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: