Sök

SVIF gruppsegrare efter cupkross mot H/T

Rory Barraza, Adrian Mathiasson, Robin Hammar och Jonathan Gustafsson gjorde mål för SVIF. I mitte Philip Hubbard som höll nollan. Foto: Privat

Toyota Cup-matcherna duggar tätt på Ceosvallens konstgräsmatta. I eftermiddags var det Södra Vi IF och Hjorted/Totebos tur att göra upp om tre poäng där. Samtliga poäng tog Södra Vi med sig hem, efter att ha vunnit med 4-0 (1-0).

Trots en relativt jämn första halvlek så var det ändå Södra Vi som gick till halvtidsvila med en 1-0 ledning i bagaget. I andra halvlek gjorde Södra Vi ganska snabbt 2–0 och då gick luften ur Hjorted/Totebo spelarna lite grann.

De sista 20 minuterna av matchen lyckades även Södra Vi få målklockan att ringa ytterligare två gånger och segern var med det ett faktum för de blåvita.

Tränaren i Södra Vi, Patrik Nilsson, var hyfsat nöjd efter matchen.

– Vi gör inte vår bästa match idag. Vi går ner i ett alldeles för lågt tempo i vissa perioder men vi gör fyra mål och håller nollan och det är alltid positivt. Sedan hade vi mängder av skott i målramen så några mål till borde vi ha gjort tycker jag. Sedan försöker vi att spela så som vi vill spela, vilket också känns skönt.

"Vi tar steg framåt"

Hjorted/Totebos tränare Robert Hagelin såg trots förlusten ljusglimtar från sina spelare.

– I första halvlek är vi bra med i matchen, med lite mer skärpa hade vi nog kunnat göra ett mål då. Men i andra halvlek tryter orken lite för mycket och siffrorna rinner i väg. Vi tar ändå steg framåt känns det som och har en del bra uppspel. Detta var en bra genomkörare mot ett bra lag, säger han.

Hagelin lyfte fram Linus Åsberg och Niclas Helgesson för deras insatser. Nilsson tyckte att ingen i Södra Vi föll ur ramen i dagens match.

Södra Vi vann sin grupp och får nu spela vidare i cupen. Målen i Södra Vi gjordes av Adrian Mathiasson, Rory Barraza, Robin Hammar och Jonathan Gustafsson.